Vezi cine a calatorit in 140 de tari si a traversat Atlanticul de 2000 ori

Fred Finn

Este in Cartea Recordurilor si a prins microbul umblatului prin lume pe cand avea 18 de ani. In 52 de ani, a parcurs 24.140.000 de km pe tot Globul, echivalentul a 31 de calatorii pana la Luna si inapoi.

Britanicul Fred Finn, in varsta de 70 de ani, si-a descoperit pasiunea pe cand era adolescent si a zburat prima oara de la Hampshire, Marea Britanie, la New York. De atunci, timp de jumatate de veac, a reusit performanta record de a strabate peste 20 de milioane de kilometri, vizitand 139 de tari, adica 70% din totalul de 196 de state existente pe Glob.

Totodata, Fred mai detine si recordul pentru cele mai multe zboruri cu Concorde: 718, ocupand intotdeauna acelasi loc in avion. De fapt, el a fost martorul primului zbor al unui avion Concorde, la 26 mai 1976, cand a calatorit de la Washington, la Londra. Si recordurile lui Fred nu se opresc aici: “Am detinut si recordul pentru trei zboruri Concorde intr-o singura zi”, povesteste el.

Si pentru ca isprava sa sa fie recunoscuta, Fred a tinut un jurnal detaliat al fiecarui zbor cu avionul si al fiecarei calatorii cu trenul, iar pilotii si conductorii au fost rugati sa le semneze.
Chiar daca a vizitat cam tot ce si-a propus, Fred, care acum locuieste in satul ucrainean Komsomolsk, cu sotia sa Alla, in varsta de 35 de ani, spune ca nu se va opri aici, pentru ca are un nou obiectiv important: Luna. “Vazand ca am devenit cel mai plimbaret om de pe Glob, mi-am spus ca trebuie sa incep sa ma uit si prin spatiul cosmic!”.

Cum a fost posibil ca Fred sa calatoreasca mai mult decat ar putea alti oameni in zece vieti? Destinul i-a harazit un job care s-a potrivit manusa cu pasiunea sa. Ca angajat al unei companii americane de licentiere a fost nevoit sa calatoreasca in lumea intreaga, ca sa stabileasca relatii internationale de afaceri.

Citește și
Jessica Watson
7 luni pe mare, de una singura. La doar 16 ani a facut inconjurul lumii
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Asa se face ca Fred estimeaza ca a traversat Atlanticul de peste 2.000 de ori si ca a vizitat Africa de Sud, de exemplu, de 600 de ori.

Cum a vazut atat de multe locuri, Fred are si un top al preferintelor. Cel mai urat loc in care a fost e Nigeria, iar cel mai pitoresc, Kenya. “Kenya are de toate, inclusiv munti de 4.500 de metri inaltime, la Ecuator, acoperiti tot anul de zapada, iar oamenii sunt extraordinari", spune Fred.

Si pentru ca povestea lui sa fie si mai plina de culoare, eternul plimbaret se poate mandri ca i-a cunoscut pe Mihail Gorbaciov, Paul McCartney, John Major, Dolly Parton sau Johnny Cash.

“Momentan, nu-mi mai doresc sa mai vizitez alte tari. Am fost in mai multe locuri decat as fi putut visa vreodata si n-as mai merge in cele 60 state care mi-au “scapat” pana acum”, marturiseste Fred care are si zece reguli de aur, urmate cu strictetea de-a lungul celor 52 de ani de calatorii:

1. Intotdeauna, fixeaza-ti ceasul dupa ora locala, odata ce ai coborat din avion.
2. Bea apa multa, ca sa eviti deshidratarea.
3. Intotdeauna mananca la orele de masa locale.
4. Foloseste valize rezistente care pot cadea ori de cate ori, fara sa se strice.
5. Ia cu tine o bucata lunga de sfoara, ca sa poti sa-ti "repari" valiza, daca se intampla sa cedeze.
6. Impacheteaza-ti lucrurile in pungi, ca sa nu se sifoneze
7. Poarta cu tine un GPS.
8. Ia cu tine antibiotice, plasturi si copii are retetelor medicale daca urmezi vreun tratament.
9. Nu uita sa iei cu tine telefonul si agenda cu numerele importante.
10. Anunta-ti ambasada daca te duci intr-o tara straina mai mult timp.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
No comment! Cele mai frumoase locuri de pe Pamant!
No comment! Cele mai frumoase locuri de pe Pamant!

Perfectiunea desertului, superbe peisaje subacvatice, clocotul vulcanilor, inaltimi neatinse. Vezi video-ul alaturat si fa inconjurul lumii asa cum rar ti-a fost dat.

7 luni pe mare, de una singura. La doar 16 ani a facut inconjurul lumii
7 luni pe mare, de una singura. La doar 16 ani a facut inconjurul lumii

Sarbatoare in portul Sydney, unde mii de oameni s-au adunat ca s-o aplaude pe Jessica: o tanara de 16 ani, care a petrecut 210 zile pe mare, facand inconjurul lumii.

A calatorit in 37 tari, cu doar 1 euro!
A calatorit in 37 tari, cu doar 1 euro!

Un barbat a mers pe bicicleta peste 45.000 de kilometri, prin 37 de tari, dupa ce a plecat din Japonia natala, in urma cu 8 ani, avand in buzunar echivalentul a doar 1 euro.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.