Deținutul care a vrut să evadeze deghizat în femeie, găsit mort în celula sa

Ultima actualizare: 06-08-2019 18:39

Clauvino da Silva, liderul unei grupări din Brazilia care se ocupa cu traficul de droguri, a fost găsit mort în celula sa.

Povestea sa a căpătat renume internațional, după ce a încercat să evadeze sâmbătă, costumându-se în femeie, astfel încât să pretindă că este fiica sa.

În weekend, bărbatul de 42 de ani a încercat să păcălească gardienii că este femeie, purtând o mască de silicon, o perucă de culoare neagră, sutien și un tricou mulat, scrie The Guardian. Planul lui a fost însă demascat, dar imaginile cu da Silva au devenit virale pe rețelele de socializare.

Marți, însă, autoritățile din Rio de Janeiro au anunțat că traficantul de droguri a fost găsit mort în celula sa dintr-o închisoare de maximă securitate. Se presupune că acesta s-ar fi sinucis, însă autoritățile au deschis o anchetă.

Pentru președintele brazilian Jair Bolsonaro, închisorile din Brazilia reprezintă un motiv de îngrijorare. În urmă cu o săptămână, 57 de persoane au murit în urma unei revolte izbucnite într-o închisoare din statul Para. Alți 50 de prizonieri au murit în circumstanțe similare în mai, în nordul statului Amazonas.

750.000 de persoane se află după gratii în Brazilia. Grupările formate în închisori pledează pentru condiții mai bune, însă au ajuns să dețină puteri care se extind dincolo de zidurile închisorii. Membrii acestor grupări sunt responsabili pentru traficul de arme, de droguri și pentru jefuirea băncilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO