Un criminal în serie care viola și ucidea femei a fost găsit mort în închisoare


Ultimul update: Luni 28 Octombrie 2019 09:15
Data publicarii: Duminica 27 Octombrie 2019 15:02
Categorie: Stiri externe

Cel mai cunoscut criminal în serie din Australia, Ivan Milat, condamnat pentru uciderea a şapte turişti, majoritatea din Europa, la începutul anilor '90, au declarat autorităţile duminică, citate de DPA.

 

El fusese diagnosticat cu cancer de stomac şi de esofag în luna mai şi urma de atunci chimioterapie. Criminalul fusese mutat din închisoarea de maximă securitate Goulburn, unde era ţinut în izolare, pentru a putea urma tratamentul, transmite Agerpres.

Fost muncitor la întreţinerea drumurilor, Milat a fost condamnat la şapte pedepse consecutive cu închisoarea pe viaţă în 1996 pentru uciderea a trei germani, doi britanici şi doi australieni după ce s-a oferit să îi ia cu maşina când aceştia făceau autostopul.

Trupurile mutilate ale tinerilor călători au fost descoperite în morminte improvizate în pădurea Belanglo, la 152 de kilometri sud de Sydney, la începutul anilor '90. Crimele au avut loc între 1989 şi 1992.

Milat, care nu şi-a mărturisit niciodată crimele, a fost arestat în mai 1994, după ce un turist britanic a reuşit să scape din mâinile sale în ianuarie 1990 şi a raportat tentativa de răpire la poliţie.

Moartea sa lasă alte câteva dispariţii nesoluţionate, în contextul în care anchetatorii au speculat că Milat are legătură cu mai multe crime raportate în zonă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Profilul psihiatric al lui Dincă. Nu urmează tiparul „tradițional” al unui criminal în serie
Un temut criminal în serie, executat după 35 de ani. Ce le făcea victimelor
Reacția bizară a mamei unui criminal în serie, după ce i-a ascultat mărturisirile
VIDEO PROTVPLUS.RO