Ce i-a spus tânărul care voia să comită un atac la Casa Albă unui agent FBI sub acoperire


Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 14:02
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 12:40
Categorie: Stiri externe

Agenţii FBI au arestat un bărbat care pregătea un atac asupra Casei Albe. Suspectul, care a fost dus deja la tribunal, plănuia să atace reşedinţa preşedintelui american cu o rachetă antitanc, grenade şi arme de foc.

Îşi planificase să ducă planul la bun sfârşit chiar joi, pe 17 ianuarie, sau la o dată apropiată.

Autorităţile spun că Hasher Jallal Taheb, în vârstă de 21 de ani, cu domiciliul în statul american Georgia, intenţiona să atace nu doar Casa Alba, ci şi alte obiective din capitala federală.

Bjay Pak, procuror: „Intenţia sa era să atace Casa Alba şi alte obiective din zona Washington DC, folosind dispozitive explozive artizanale şi o rachetă antitanc."

Agenţii FBI erau pe urmele sale din martie anul trecut, când au primit informaţii despre radicalizarea suspectului. Au găsit ocazia perfectă să intre în legătură cu el câteva luni mai târziu, când individul şi-a scos la vânzare automobilul, iar un informator FBI s-a arătat interesat.

La un moment dat, bărbatul i-a spus acestuia că intenţionează să atace ţinte din SUA, cum ar fi Casa Albă şi Statuia Libertăţii, şi că „jihadul este cea mai bună faptă în islam şi culmea islamului". În decembrie, la o întâlnire cu un agent FBI sub acoperire, inculpatul a afirmat că vrea să provoace cât mai multe daune şi că se aşteaptă să devină martir.

El i-a cerut agentului să cumpere arme şi explozibili pentru atacul asupra Casei Albe, iar după câteva zile a adăugat că pregăteşte atacuri şi asupra monumentelor lui George Washington şi Abraham Lincoln din capitala americană, precum şi asupra unei sinagogi. Voia să folosească un lansator de rachete antitanc AT-4, arme automate şi grenade.

Chris Hacker, FBI: „Ancheta continuă, însă în acest moment credem că suspectul acţiona pe cont propriu."

Bărbatul plănuia să comită atacurile chiar astăzi, pe 17 ianuarie, sau la o dată apropiată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Atentat dejucat în SUA. Un tânăr plănuia să atace Casa Albă cu rachete antitanc
Patru soldați americani, uciși într-un atac în Siria. Statul Islamic revendică atacul
Casa Albă ar fi pregătit un atac asupra Iranului.
VIDEO PROTVPLUS.RO