Ce a pățit un tânăr din SUA după ce a fost injectat cu un vaccin împotriva coronavirusului

Ultima actualizare: 29-05-2020 17:26
Ian Haydon
Ian Haydon

Un tânăr de 29 de ani, din SUA, care a participat la testarea unui vaccin anti-coronavirus, susține că a suferit reacții adverse grave după ce a fost injectat.

Ian Haydon este una dintre cele 45 de persoane care ,în prima parte a lunii aprilie, s-au lăsat injectate cu vaccinul dezvoltat de Moderna Therapeutics. Alături de Haydon, alte trei persoane au suferit reacții adverse.

Tânărul spune că la 12 ore după ce a primit a doua doză de vaccin, a dezvoltat o febră puternică, de peste 39 de grade, a povestit acesta pentru STAT News, citat de New York Post.

Haydon a refuzat să meargă la spital, așa cum i-au recomandat specialiștii clinicii în care a avut loc testarea, însă starea sa nu s-a îmbunătățit. Acesta a început să vomite, iar ulterior chiar a leșinat.

„Înțeleg că povestea pe care o împărtășesc va fi înspăimântătoare pentru unii oameni. Sper că nu va va genera opoziție față de vaccinare în general, sau față de acest vaccin”, a spus Haydon, care precizează că a ales să vorbească abia acum, după ce a văzut că se încearcă lansarea unui vaccin anti-COVID, fără să se mai țină cont de consecințe.

Haydon spune că a simțit ceva în neregulă chiar după ce a a primit prima doză de vaccin: a început să îl doară mâna și nu a putut să o mai ridice mai sus de umăr.

Totul s-a terminat cu bine însă pentru tânărul din SUA, care și-a revenit complet după câteva zile.

Producătorii vaccinului spun că persoanele injectate dezvultă cel puțin la fel de mulți anticorpi precum cele care s-au vindecat de Covid-19. Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că rezultatele testelor „nu ar putea fi mai bune”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO