Ce a pățit un bărbat care și-a rugat prietenul să-i trimită ulei de canabis „pentru artrită”

Ultima actualizare: 18-12-2018 11:32
Condamnat pentru trafic de droguri in Bali
AFP

Pip Holmes, un bărbat de 45 de ani din localitatea britanică Cornwall, riscă până la 15 ani de închisoare în Bali, după ce autoritățile au descoperit asupra sa ulei de canabis.

 

El este acuzat de trafic de droguri, după ce a mers în Thailanda să preia un pachet care conținea o sticluță de 31 de grame de ulei medicinal de canabis, pus în sticluțe de ulei esențial, pe care i-l trimisese un prieten. Ulterior, bărbatul – care locuiește în Bali – s-a întors în țară cu această substanță, despre care spune că îl ajută să facă față durerilor provocate de artrită, informează Daily Mail.

El a fost arestat în 3 decembrie și riscă 15 ani de închisoare, din cauza acțiunilor sale „naive și stupide”. Mai mult, bărbatul recunoaște că era conștient de ce-ar fi putut risca dacă era prins. Acum, avocații săi încearcă să îl apere motivând că nu este traficant de droguri, ci consumator. Dar chiar și așa, Holmes ar putea fi condamnat la moarte, întrucât a introdus substanța ilegală în țară.

„Simt că e o mare nedreptate, dar nu sunt în Marea Britanie. Sunt în Bali, așa că e vina mea. Știam în ce mă bag. Știam că legile sunt foarte stricte, dar am ales să mă mut aici pentru că se face cel mai bun surfing din lume”, a declarat el din centrul de reabilitare, pentru BBC News.

În Marea Britanie, în prezent este permisă utilizarea canabisului în scop medicinal, dar doar în cazul unor pacienți.

„Marijuana mă ajută mult să fac față durerii. Nu e o activitate care-mi provoacă plăcere”, a adăugat Pip Holmes.

Zeci de traficanți de droguri riscă pedeapsa cu moartea în Indonezia. Printre aceștia este o bunică din Marea Britanie prinsă cu cocaină asupra sa, un american descoperit în posesia unei cantități de metamfetamină și mai mulți deținuți africani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO