Cazul interceptarilor telefonice ilegale se extinde.Independent:"News of the World a cerut spargeri"

Dată publicare: 18-09-2012 09:03
Dată actualizare: 03-11-2012 08:33


news of the world

News of the World, fostul saptamanal detinut de Rupert Murdoch si inchis in urma scandalului interceptarilor ilegale de telefoane, apare acum intr-un nou dosar, la fel de grav.

Ziarul britanic Independent sustine ca politia are dovezi care arata ca News of the World "a comandat spargeri" in mai multe case pentru a obtine informatii importante ce aveau apoi sa devina subiecte tiparite. Ancheta condusa de politisti se numeste astazi "Operatiunea Tuleta".

"Autoritatile au dovezi care sugereaza ca o faimoasa agentie de detectivi privati a efectuat spargeri in locuinte in perioada in care era sub contract cu News of the World.", scrie Independent.

Ziarul britanic sustine ca a reusit sa obtina destule informatii in care sa gaseasca legaturi intre fostul saptamanal de duminica News of the World si spargerile in scopul obtinerii de informatii.

In acest caz apare si un nume, Alex Marunchak, fostul executiv de la News of the World, care ar fi fost legat direct de spargerea unei locuite din Ascot, Bekshire. Acesta neaga insa orice forma de implicare in acest nou scandal.

"Un ofiter de politie care a reusit sa se infiltreze in Southern Investigations, firma particulara de detectivi, sustine ca acestia au spart chiar si locuintele unor oameni din Parlamentul britanic, pentru a face rost de informatii jenante ce urmau a fi publicate in saptamanal." - Independent.

Pe 10 iulie 2011, News of the World s-a inchis oficial in urma scandalului interceptarilor telefonice ilegale.

In tot acest timp, personalitati precum actorul Hugh Grant, oficialul Federatiei Engleze de fotbal David Davies, fostul agent al fotbalistului Wayne Rooney, Paul Stretford, membrul partidului laburist britanic Chris Bryant, dar si alti parlamentari, au fost victime ale obiceiurilor ilegale de obtinere a informatiilor incercate de News of the World.

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO