Scandalul interceptarilor ilegale practicate de tabloidul News of the World. Telefonul Printesei Kate, ascultat de 155 de ori

Ultima actualizare: 18-05-2014 07:08
Kate Middleton si William

Kate Middleton a fost de 155 de ori victima a interceptarilor telefonice practicate de tabloidul News of the World, care a ascultat ilegal si telefoanele printilor William si Harry.

Fostul corespondent regal al acestui tabloid, Clive Goodman, a recunoscut ca a accesat in mod ilegal mesageriile vocale ale celor trei membri ai familiei regale britanice, in momentul in care a raspuns intrebarilor puse de avocatul lui Andy Coulson, un alt acuzat in acest proces.

"Ati uitat ca i-ati ascultat pe Kate Middleton de 155 de ori, pe printul William de 35 de ori si pe printul Harry de noua ori?", a intrebat avocatul Timothy Langdale.

"Nu, nu am uitat", a raspuns jurnalistul, adaugand ca nu isi aminteste "prea bine toate detaliile".

Kate Middleton, care s-a casatorit cu printul William in aprilie 2011, a fost victima acestor interceptari ilegale din octombrie 2005, potrivit aceluiasi avocat, in perioada in care era iubita printului, pe atunci al doilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

"Era o persoana care incepuse sa aiba o importanta tot mai mare in anturajul familiei regale", a explicat Clive Goodman, pentru a justifica interesul fata de conversatiile telefonice ale acesteia.

"Se spunea ca ea si printul William urmau sa se casatoreasca, sa se mute impreuna. Incepea sa aiba un statut semi-regal, lucrurile evoluau", a mai spus acesta.

Clive Goodman este unul dintre cei sapte inculpati in acest proces al interceptarilor telefonice, alaturi, mai ales, de fostii redactori-sefi ai tabloidului News of the World, Rebekah Brooks si Andy Coulson.

Audierile, care au inceput in octombrie 2013, urmeaza sa se incheie in iunie.

Clive Goodman si detectivul privat Glenn Mulcaire au fost deja condamnati in 2007 la pedepse cu inchisoarea pentru interceptari telefonice ilegale.

In procesul care este in desfasurare, fostul corespondent regal este inculpat pentru "coruperea unor functionari".

El spune ca, in epoca in care a fost condamnat pentru acele interceptari ilegale, nici Politia, nici Parchetul nu l-au intrebat daca i-a vizat pe William, Kate si Harry.

"Am fost atat cat era posibil de transparent si de sincer in privinta interceptarilor, dar nimeni nu m-a intrebat niciodata in legatura cu acest subiect, inainte", a declarat el.

Tabloidul News of the World este banuit ca a interceptat ilegal telefoanele mobile ale catorva sute de persoane - celebritati sau anonimi, victime ale rubricilor de "fapt divers" - pentru a obtine informatii pe care le publica apoi in regim de exclusivitate.

Scandalul, care a atins, totodata, politia si clasa politica, l-a constrans pe Rupert Murdoch sa inchida acest tabloid in iulie 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO