Catacombele Parisului, printre obiectivele turistice ale "orasului lumina"


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 11:50
Data publicarii: Marti 25 August 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Parisul,"orasul lumina", si-a castigat de mult statutul de destinatie turistica privilegiata. Insa, dincolo de monumentele binecunoscute, capitala franceza ofera si o altfel de experienta. Una mult mai intunecata, chiar macabra....

Vizitate de peste 250.000 de turisti anual, catacombele Parisului sunt un fel de cimitir subteran. Acolo odihnesc ramasitele pamantesti a peste 6 milioane de parizieni.

Catacombele pariziene isi au originea la inceputul veacului al XVIII-lea, cand mai marii orasului cautau, cu disperare, solutii pentru cimitirile insalubre si supraaglomerate. In epoca erau cam 200 de cimitire, adevarate focare de infectii, care contaminau pamantul si sursele de apa ale orasului.

Locotenentul general al politiei, Alexandre Lenoir, este cel care a sugerat ca osemintele sa fie mutate in subteran, in partea de sud a Parisului. Acolo se aflau deja galerii subterane ramase de la cariere de piarta abandonate.

Putini turisti raman insensibili cand descopera aceasta intunecata fata subterana a Parisului.

Odata iesiti la suprafata, cei care au indraznit sa coboare in catacombe vor vedea, cu siguranta, splendorile Parisului ... "intr-o lumina diferita".

Tags: paris, turism,

Budapesta: intre istorie si turism de shopping
La plaja pe malul Senei!
VIDEO PROTVPLUS.RO