”Camioanele morții”. Trailere cu 322 de cadavre neidentificate, plimbate în zone sărace


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 20 Septembrie 2018 14:15
Categorie: Stiri externe
mexic, camioane, cadavre,

Două camioane cu peste 320 de cadavre neidentificate la bord erau conduse pe străzile statului mexican Jalisco.

Descoperirea a declanșat un scandal uriaș în Mexic, unde criminalitatea a ajuns la un asemenea nivel, încât morgile sunt arhipline. Ziarele au scris despre ”Camioanele morții” și au publicat imagini tulburătoare.

Două camioane-refrigerator cu sute de cadavre la bord se mutau dintr-un cartier sărac în altul pe măsură ce locuitorii se plângeau de duhoare şi de muşte. Guvernatorul statului Jalisco, Aristóteles Sandoval, a anuțat că l-a demis pe procurorul general al statului, Raúl Sánchez Jiménez, după descoperirea a 273 de cadavre neidentificate într-un camion frigorific - inițial se vorbea despre 157 de cadavre. Apoi a mai fost găsit un camion camion-refrigerator cu alte 49 de cadavre. Alte 122 de cadavre neidentificate se află la Institutul Medico Legal din Jalisco, relatează El Universal.

Procurorul regional pentru oraşul Guadalajara şi medicul legist-şef, confruntaţi cu acumularea de cadavre ale victimelor unor crime - care, potrivit legii, nu pot fi incinerate - nu au găsit altă soluţie decât o morgă mobilă. După difuzarea de imagini video în care putea fi văzut un camion încărcat cu 273 de cadavre şi după indignarea care a urmat, cei doi au fost demişi de autorităţile locale.

Morga din Guadalajara, al doilea oraş ca mărime din Mexic, nu mai face faţă şi, în aşteptarea deschiderii unui loc în care vor putea fi îngropate până la 800 de persoane, cadavrele au fost plasate în acest camion, parcat pe un teren viran dintr-un cartier sărac al oraşului.

Atunci când locuitorii s-au plâns de duhoarea pestilenţială şi de roiul de muşte, camionul a fost mutat într-un alt cartier sărac, ai cărui locuitori au protestat la rândul lor. Atunci, camionul a fost dus spre clădirile aparţinând justiţiei, în centrul oraşului. Între timp, presa a publicat imagini cu camionul deschis, cu grămezi de cadavre înghesuite în saci negri. De la izbucnirea scandalului, s-a aflat de existența unui al doilea camion cu alte zeci de cadavre la bord - cel puțin 49.
După ce guvernul mexican a desfăşurat armata pentru a combate puternicele carteluri ale drogurilor, în 2006, Mexicul a înregistrat peste 200.000 de morţi violente, dintre care 28.700 anul trecut, un record. Sunt descoperite cu regularitate gropi comune cu zeci şi uneori sute de cadavre, iar mai multe state din Mexic au de asemenea probleme în a găsi locuri la morgă.

Sursa foto: tribuna.com.mx

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: AFP

VIDEO PROTVPLUS.RO
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22