Sondaje: Viktor Ianukovici a castigat alegerile prezidentiale din Ucraina!

Ultima actualizare: 18-10-2012 02:39

UPDATE: Liderul opozitiei proruse din Ucraina, Viktor Ianukovici, a castigat duminica alegerile prezidentiale din Ucraina, cu un avans de trei pana la cinci puncte procentuale in fata rivalei sale, Iulia Timosenko, potrivit a trei sondaje!

El a obtinut 49,8% din voturi fata de 45,2% obtinute de premierul Timosenko, potrivit institutului GfK Ucraina. Potrivit aceluiasi sondaj, 5% dintre alegatori au votat "impotriva tuturor", optiune prevazuta de legea electorală.

Ianukovici ar fi castigat cu 48,7% din voturi fata de 45,5% pentru Timosenko, potrivit altor doua sondaje comandate de un colectiv de institute independente, intre care Fundatia pentru initiative democratice, si de compania Savik Schuster Studios.

La iesirea de la urne, cei doi candidati si-au sintetizat mesajele din timpul campaniei.

"Am votat pentru o Ucraina noua, fericita si prospera. O Ucraina europeana", a spus Iulia Timosenko.

"Am votat pentru o schimbare in bine, pentru stabilitate si o Ucraina puternica", a spus la randul lui Viktor Ianukovici.

Cu putin timp inainte de aparitia lui Ianukovici, in aceeasi sectie de votare, patru tinere au destins atmosfera cu un protest topless. S-au gandit ca asa vor reusi sa atraga atentia asupra posibilelor fraude.

Problema nu este deloc de neglijat si este de asteptat ca, indiferent de rezultat, tabara de pe locul 2 sa acuze masluirea votului.

Viktor Ianukovici
spera ca isi va lua revansa pentru rezultatul din 2004, cand acuzatiile la adresa lui au declansat Revolutia Portocalie, care a adus la putere tandemul pro-occidental Iuscenko-Timosenko.

Daca actualul premier se bazeaza pe sprijinul alegatorilor din centrul si vestul tarii, Ianukovici are un sprijin solid in estul industrial, mai apropiat de Rusia prin traditie. Observatorii cred ca rezultatul este deschis si prezic o diferenta mica intre finalisti.

"Nu va vindeti voturile!" Protest seminud la alegerile din Ucraina!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO