Barbatul desfigurat, sarutat de Papa Francisc, a povestit momentul care a impresionat pe toata lumea

Ultima actualizare: 21-11-2013 02:12
Papa Francisc

Presa italiana a descoperit cine este barbatul cu fata deformata, imbratisat si sarutat de Papa Francisc in urma cu doua saptamani, in Piata Sfantul Petru de la Vatican.

"Papa nu s-a temut de mine, m-a imbratisat si am simtit iubire din partea lui. Acel moment a durat o eternitate pentru mine" a declarat umil Vinicio, in varsta de 53 de ani, pentru publicatia italiana Panorama.

Grav bolnav de neurofibromatoza, barbatul a inceput sa planga in momentul in care Papa l-a mangaiat pe cap. Barbatul a marturisit ca pana si tatal sau era dezgustat de modul in care a ajuns sa arate.

Vinicio Riva le-a dat ziaristilor italieni o poza cu el in copilarie cand nu era afectat inca de boala.

Vinicio traieste alaturi de sora lui Morena, in varsta de 46 de ani, care sufera de aceeasi boala necrutatoare, denumita si maladia Von Recklinghausen.

Vinicio a povestit ca primele semne ale bolii i-au aparut la varsta de 15 ani. Cei doi frati sunt ajutati de matusa lor care are grija de ei.

Femeia a relatat despre interventiile medicale prin care a trecut barbatul, de sacrificiile realizate, dar si de durerile insuportabile pe care le are nepotul ei.

Cu toate ca afectiunea nu e una contagioasa, Vinicio a povestit cu durere cum, pe strada sau in mijloacele de transport, lumea fuge de el.

Neurofibromatoza de tipul 1 este o tulburare genetica ce perturba cresterea celulelor sistemului nervos, fapt ce determina formarea de tumori pe tesutul nervos.

Aceste tumori pot fi localizate oriunde inclusiv in creier, maduva spinarii si nervi. Neurofibromatoza este diagnosticata de obicei in copilarie sau tinerete.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO