Bărbat în stare gravă după ce a fost atacat de un rechin în zona Marii Bariere de Corali. Ce făcea în acel moment

Ultima actualizare: 26-10-2020 08:05
atac rechin
Getty

Un australian de 59 de ani se află în stare gravă după a fost atacat de un rechin duminică în zona Marii Bariere de Corali, în apropiere de oraşul Townsville, din nordul statului Queensland, au informat salvatorii săi.

 Paramedicii l-au transportat pe bărbat cu elicopterul de la Reciful Britomart la spitalul din Townsville unde a fost tratat pentru răni deosebit de grave.

Bărbatul pescuia cu harponul în apropiere de recif înainte de a fi atacat în jurul prânzului, a informat presa.

"Există dovezi evidente ale unei muşcături de rechin foarte puternice la nivelul coapsei superioare a pacientului, în regiunea pelviană", a declarat David Humphreys, medic la LifeFlight Australia.

 

Șapte atacuri fatale ale rechinilor, anul acesta

 

"A rămas în stare critică după intervenţiile noastre şi acum este supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă aici, în spital", a adăugat el.

Conform Taronga Conservation Society, anul acesta, în Australia, au avut loc şapte atacuri fatale ale rechinilor, dintre care două în Queensland.

În 2019, Australia s-a situat doar în spatele Statelor Unite în ceea ce priveşte numărul de atacuri neprovocate ale rechinilor, potrivit Dosarului International Shark Attack, găzduit de Muzeul de Istorie Naturală de la Universitatea din Florida.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO