Avionul invizibil al Chinei a zburat pentru prima data. L-a vazut cineva?

Dată publicare: 11-01-2011 00:00
Dată actualizare: 05-11-2012 16:07


avion

Beijingul pretinde ca este primul bombardier invizibil pentru radare, dar scepticii se indoiesc de acest fapt. Cert este ca super-avionul a zburat pentru prima data, coincidenta, chiar in timpul vizitei secretarului american al apararii, Robert Gates.

Avionul J-20 a zburat aproximativ 15 minute, dupa care a aterizat fara probleme, potrivit martorilor citati de presa chineza.

Un purtator de cuvant al diplomatiei a apreciat cu aceasta ocazie ca este "normal" ca China sa isi modernizeze armata.

Zborul inaugurat a avut loc in timp ce secretarul american al Apararii, Robert Gates, se afla la Beijing, pentru a incerca sa imbunatateasca relatiile militare dintre cele doua puteri.

Potrivit Reuters, Gates a spus ca l-a intrebat pe presedintele Hu despre acest proiect si ca acesta i-ar fi dat asigurari ca testul era pur si simplu programat sa aiba loc acum, ca nu are de a face cu vizita sa.

Primele imagini ale avionului J-20 au aparut in ultimele zile pe bloguri specializate. Acest model este considerat un raspuns chinez la avionul de vanatoare invizibil pe radar F-22A Raptor al fortelor aeriene americane. Statele Unite sunt in prezent singura tara din lume care au un bombardier invizibil pe radare functional.

 

 

Sursa: Pro TV

Tags: avioane, j-20,


VIDEO PROTVPLUS.RO