Zboara si nu il poti vedea! China se lauda cu primul avion invizibil! VIDEO


Ultimul update: Miercuri 05 Septembrie 2012 03:34
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri externe
avion

Chinezii nu bat deloc pasul pe loc in materie de tehnologie militara si au trecut la nivelul urmator: scot in "lupta" viitorului primul avion de vanatoare invizibil Chengdu J-20 produs de ei.

Aparatul nu poate fi detectat de radare sau senzori cu infrarosu, de aici si denumirea de "invizibil". Primele informatii si imagini cu prototipul aparatului de zbor au fost publicate de un site militar neguvernamental din China.

Imaginile au starnit adevarate controverse atat in China cat si la nivel international. In timp ce unii au vorbit doar despre prelucrari in Photoshop, altii au luat drept adevarate informatiile respective, mai ales ca subiectul a fost preluat si de presa de stat din China.

Se pare ca pozele au fost realizate la Institutul de Design al Avioanelor Chengdu, in sud-vestul Chinei, chiar in momentul in care aparatul se pregatea de un zbor test.

Prima concluzie trasa de specialisti vizeaza dimensiunile avionului, care sunt mai mari decat ale unui aparat de zbor fabricat in America sau Rusia.

Avionul invizibil a fost asemanat cu un Martin F-22 Raptor sau cu Suhoi T-50, dar dimensiunile sale ii aduc un avantaj: poate zbura pe distante mai mari si chiar transporte armament mai puternic. Rivalul unui asemenea aparat de zbor ar putea fi doar avionul american F-22, singurul model care nu poate fi dectat de radar si care este folosit in lume in acest moment.

Rivalul american al avionului Chengdu J-20 produs in China

Prototipul primului avion "invizibil" produs in China face dovada ca industria aviatica din aceasta tara incearca sa devina independenta si chiar sa renunte la importuri pe termen lung.

Vezi cum arata primul avion de vanatoare invizibil made in China!

Sursa: AP

VIDEO PROTVPLUS.RO