Avertismentul unui deputat într-o scrisoare către Macron. Sute de jihadiști ar putea fi eliberați


Ultimul update: Vineri 14 Februarie 2020 21:32
Data publicarii: Vineri 14 Februarie 2020 20:19
Categorie: Stiri externe
Ultimii jihadişti ISIS, printre care copii şi invalizi, dau bătălia finală

Un deputat al dreptei din Franţa, membru al comisiei legislative, Guillaume Larrivé, a avertizat că peste 140 de jihadişti încarceraţi în Franţa vor fi eliberaţi până în 2022, în cadrul unei scrisori deschise către şeful statului, relatează AFP.

"531 de indivizi sunt încarceraţi pentru fapte de terorism islamist. Ori dintre ei, percepuţi în mod obiectiv drept cei mai periculoşi în acest stadiu, 43 vor fi eliberaţi în cursul anului 2020, 57 vor fi eliberaţi în 2021 şi 46 în 2022", a afirmat Larrivé, din partidul Les Republicains, în scrisoarea trimisă lui Emmanuel Macron publicată vineri de Le Figaro.

"Cine ar putea crede că aceşti indivizi (...) odată liberi nu reprezintă o imensă provocare pentru securitatea naţională?", se întreabă deputatul francez.

Deputatul face apel la preşedintele Macron "să supună aprobării francezilor, printr-un referendum organizat înainte de venirea verii, o lege care creează un tribunal pentru siguranţa naţională", care ar fi competent "să ordone, la cererea parchetului naţional antiterorist, plasarea în detenţie a teroriştilor islamişti la ieşirea lor din închisoare".

Chestiunea acestei detenţii suplimentare a revenit în dezbatere în luna ianuarie, după eliberarea primului jihadist francez condamnat la revenirea din Siria, Flavien Moreau, care a ispăşit o condamnare de şapte ani de închisoare. El este acum monitorizat în cadrul unei supravegheri judiciare şi punerea sa în libertate este însoţită de diverse obligaţii şi interdicţii, transmite Agerpres.

Potrivit lui Guillaume Larrivé, "77 de foşti deţinuţi au făcut obiectul, timp de câteva luni, unei măsuri individuale de control administrativ şi de supraveghere" în 2019.

Dar "asta nu va fi de ajuns pentru a dezamorsa bombele umane care ameninţă să explodeze astăzi, mâine sau poimâine", a avertizat deputatul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO