Atentat ISIS cu masina capcana in Bagdad soldat cu 52 de morti. Autoritati: cel mai sangeros atac din 2017

Dată publicare: 16-02-2017 21:19
Dată actualizare: 19-02-2017 07:10


bagdad

Un atentat cu masina capcana a devastat joi un cartier din Bagdad, omorand cel putin 52 de persoane si ranind alte cateva zeci, atacul cel mai sangeros care a lovit capitala irakiana in acest an, transmite AFP.

Acest atentat, al treilea la Bagdad in trei zile, a fost revendicat de gruparea jihadista Stat Islamic (SI), tinta unei ofensive a fortelor irakiene care cauta de la jumatatea lunii octombrie sa o alunge din Mosul, ultimul sau mare bastion din Irak.

Puternica explozie s-a produs in cursul dupa-amiezii intr-o zona cu reprezentante ale producatorilor de autovehicule din cartierul Bayaa, in sudul Bagdadului, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne. O densa coloana de fum se ridica din cartierul devastat de explozie, a constat un corespondent al agentiei France Presse.

La locul atacului, zeci de masini au fost distruse de flacari, iar pe jos puteau fi vazute numeroase balti de sange. Responsabili din cadrul serviciului de securitate au fost trimisi la fata locului pentru a face o ancheta, in timp ce civili indurerati isi cautau rudele si prietenii.

Echipele de prim-ajutor actioneaza cu dificultate din cauza amplorii exploziei, a afirmat un responsabil din Ministerul de Interne, subliniind ca bilantul risca sa se inrautateasca.

"Un atac terorist cu masina capcana a lovit in apropierea de zona concesionarilor de autovehicule la Bayaa", a informat intr-un comunicat un purtator de cuvant al comandamentului militar pentru capitala irakiana.

Un responsabil din Ministerul de Interne a anuntat 52 de morti si peste 50 de raniti, un bilant confirmat de surse medicale, mai scrie AFP. Gruparea jihadista sunnita SI a revendicat atacul afirmand ca a avut ca tinta "o adunare a siitilor", potrivit unui comunicat difuzat de agentia sa de propaganda, Amaq.

Sursa: Agerpres

Tags: atentat, irak,


VIDEO PROTVPLUS.RO