Armata americană se teme de valul doi de coronavirus, din iarna care vine. Românii știau deja de el

Ultima actualizare: 06-03-2020 11:01
Dr. Nelson Michael vorbește la Pentagon despre un al doilea val de coronavirus

US Army prezice un al doilea val de coronavirus iarna viitoare, ținând cont că virusul se răspândește mai repede pe vreme rece. Pe de altă parte, românii anunțau încă de acum o săptămână că noul coronavirus va deveni o răceală banală în următorii ani.

Virusurile se răspândesc mai ușor pe vreme rece decât pe căldură și de aceea iarna se înregistrează vârful sesonului de îmbolnăviri, informează CNN.

Și, în timp ce rămâne de văzut dacă infectările de coronavirus vor scădea pe măsură ce temperaturile cresc în emisfera nordică (deși cazurile înregistrate în zone tropicale precum Singapore sau sudul fierbinte al Australiei sugerează că virusul nu e chiar așa sensibil la căldură), unii cercetători avertizează asupra faptului că noul virus ar putea deveni o amenințare în fiecare iarnă.

Dr. Nelson Michael, director de cercetare pentru boli infecțioase în cadrul Institutului Militar de Cercetare ”Walter Reed”, a spus joi, la o conferință susținută la Pentagon, că eforturile de a dezvolta un vaccin și un tratament eficient împotriva noului coronavirus nu ar putea fi suficient de rapide pentru a stârpi virusul înainte de sosirea unui al doilea val, iarna viitoare.

”Este un virus respirator, iar acestea ne dau mereu bătăi de cap iarna, din motive evidente. Stăm înăuntru, geamurile sunt închise etc, de aceea numim această perioadă sezon de gripă”, a spus Nelson.

El a prezis că noul coronavirus ar putea deveni un fel de gripă și să ne creeze ”mai puține probleme pe măsură ce vremea se încălzește”, dar, a continuat cercetătorul, virusul are tendința de a reveni când vremea se răcește la loc.

”Tocmai de aceea este foarte important să înțelegem că o mare parte din ceea ce trebuie să facem acum e să ne pregătim pentru valul doi de coronavirus”, a avertizat Nelson.

Românii spun că noul coronavirus va deveni ceva obișnuit

”Noi sperăm că nu se va întâmpla așa ceva. Dacă vă amintiți SARS, a apărut și a dispărut foarte rapid. Nu putem conta însă pe asta și în cazul coronavirusului. Trebuie să fim pregătiți pentru iarna viitoare, când ar putea reveni”, a mai spus reprezentantul US Army.

Interesant este faptul că românii au anunțat încă de acum o săptămână că noul coronavirus va deveni o infecție banală, de sezon.

Directorul medical al Spitalului clinic de boli infecţioase ”Victor Babeş”, dr. Simin Florescu, a declarat că infecţia cu coronavirus ar putea deveni în următorii ani ”oarecum frecventă şi obişnuită”, subliniind totodată că majoritatea persoanelor au forme uşoare sau medii ale bolii şi se recuperează fără probleme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO