Anul în care va pleca în prima călătorie Titanic II, replica navei scufundate în 1912


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 20:27
Categorie: Stiri externe

Titanic II, replica modernă a celebrului Titanic, care s-a scufundat în 1912, ar putea fi lansat pe mare în 2022. În prima sa călătorie, Titanic II va avea la bord aproape acelaşi număr de pasageri ca și primul vas.

Omul de afaceri și politicianul australian Clive Palmer, aflat în spatele inițiativei controversate, a anunțat, în septembrie, că proiectul a fost reluat, după o dispută financiară cu guvernul chinez care a oprit dezvoltarea lui în 2015. Ideea a fost lansată pentru prima dată în 2012, relatează CNN.

Se presupune că noua navă va fi o copie identică a celei scufundate în 1912, în urma unei coliziuni cu un aisberg. Pentru prevenirea unui nou dezastru, Titanic II va fi echipat cu mult mai multe bărci de salvare. Mai mult, va avea echipamente moderne de navigație și radar.

"Nava va reface călătoria originală, ducând pasageri de la Southhampton la New York, dar apoi va călători pe glob, inspirând şi încântând lumea", a declarat magnatul australian Clive Palmer.

Titanic II va face prima călătorie cu aproximativ 2.400 de pasageri la bord. Pachebotul de lux va pleca din Dubai şi după o călătorie de două săptămâni ar trebui să ajungă în Southampton, Marea Britanie. De acolo va avea acelaşi traseu ca nava originală, care ar fi trebuit să ajungă la New York.

Replica Titanicului va costa 500 de milioane de dolari. Nu au fost făcute publice informaţii despre preţurile biletelor şi nici despre momentul în care acestea vor fi disponibile.

Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg, în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton  la New York. Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Scrisoare a unui pasager de pe Titanic, vândută cu peste 160.000 de dolari
DiCaprio surprins alături de Kate Winslet în Saint Tropez
VIDEO PROTVPLUS.RO