Anestezicul viitorului: jocurile video!

Ultima actualizare: 30-03-2012 05:47

Anestezie virtuala. Acesta este numele unei noi tehnici folosite de chirurgii mexicani in cazul unor operatii mai putin complicate. Mai exact, pacientii raman tot timpul constienti si urmaresc un joc video relaxant.


Desi pare greu de crezut, metoda a capatat deja popularitate. Iar medicii sustin ca datorita noului procedeu, pacientii se recupereaza mult mai bine si mai repede, decat in cazul operatiilor clasice.

Totul a pornit de la lipsa de medici, spatiu si tehnologie dintr-un spital mexican. Disperat de numarul mare de pacienti si resursele tot mai limitate acordate de guvern, seful clinicii a pus la punct un sistem in care pacientii primesc mai putin anestezic, fara ca asta sa le sporeasca suferinta.

Pentru a se ajunge aici, este nevoie de o pregatire prealabila a bolnavului. Cu o saptamana inainte de operatie, pacientul primeste o pereche de ochelari speciali si un player, pe care sunt stocate trei tipuri de calatorii virtuale - o drumetie la munte, un drum la plaja si o expeditie in spatiu. Bolnavul are libertate totala de alegere, astfel incat sa fie cat mai relaxat de jocul video. Dupa ce medicii constata ca pacientul s-a obisnuit cu oferta virtuala, il inscriu pentru operatie. Metoda chiar functioneaza si, gratie ei, pacientii raman perfect calmi, ba chiar au chef de glume, in timp ce chirurgii taie in carne vie.

Medicii mexicani sustin ca datorita ciber-terapiei se evita tensiunile musculare, iar circulatia sanguina este aproape de nivelul obisnuit, evitandu-se astfel hemoragiile puternice. Procedeul are totusi niste limite. El poate fi aplicat doar in cazurile care necesita numai anestezie locala, precum indepartarea unor tumori minore, nasteri, operatii cezariene sau endoscopii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO