Alexander Bortnikov, seful FSB, fost KGB: In spatele incendiilor de padure din UE se afla Al-Qaida


Ultimul update: Sambata 13 Octombrie 2012 07:36
Data publicarii: Miercuri 03 Octombrie 2012 16:17
Categorie: Stiri externe
Alexander Bortnikov

Alexander Bortnikov, seful serviciilor de securitate din Rusia, a declarat ca in spatele ultimelor incendii de padure din Uniunea Europeana se afla reteaua terorista Al-Qaida.

"Incendiile de padure care au avut loc, in ultimul timp, in mai multe tari din Uniunea Europeana, fac parte din noua strategie a retelei teroriste Al-Qaida. Aceasta noua tactica le permite sa afecteze serios economiile acestor state, fara prea mult efort", a declarat Bortnikov in cadrul unei reuniuni internationale a sefilor de politie si ai serviciilor de securitate de la Moscova.

El a mai adaugat ca serviciile de securitate au sanse minime de a-i prinde pe cei care starnesc aceste incendii si ca pe mai multe site-uri extremiste au aparut deja informatii despre cele mai usoare metode de a starni un incendiu de padure.

"Prioritatea noastra acum este sa prevenim raspandirea terorismului in Orientul Mijlociu si Nordul Africii, deoarece retelele teroriste internationale se folosesc de conflictele interne din acele zone pentru a ameninta securitatea comunitatii internationale", sustine Bortnikov.

In ultimii, mai multe state din Europa, precum Spania, Italia, Portugalia, Muntenegru sau Grecia, au fost serios afectate de incendiile de padure, care au inceput sa fie tot mai dese.

Sursa: news.yahoo.com

VIDEO PROTVPLUS.RO