A murit dupa ce i s-a transplantat un plaman cu tumoare!

Ultima actualizare: 06-11-2012 11:21
Radiografie

Poveste absolut socanta in Marea Britanie, unde un soldat a murit dupa ce doctorii i-au transplantat plamanul unui donator care fuma intre 30 si 50 de tigari de foi pe zi.


Matthew s-a inrolat in armata la varsta de 16 ani si a devenit caporal in detasamentul Queen's Royal Lancers. A parasit armata in 2001, dar a fost rechemat pe front, in Irak, in 2005. In acelasi an, a fost diagnosticat cu o boala la plamani.

Medicii i-au spus atunci ca mai are doar doi ani de trait daca nu face un dublu transplant de plamani. Si l-a facut, la spitalul Papworth din Cambridge. A murit insa zece luni mai tarziu, pe 8 februarie 2008, la varsta de 31 de ani, de cancer la plamani...

Sotia acestuia, Siobhan, a dezvaluit ca in primele noua zile de la transplant sotul ei a fost supus la inca trei interventii chirurgicale din cauza complicatiilor postoperatorii care au aparut.

Tumoarea insa s-a dezvoltat foarte repede si a crescut de la opt la 13 milimetri in numai trei luni. Se pare ca la cresterea accelerata au contribuit si medicamentele pe care le lua pentru ca organismul sau sa accepte organul transplantat.

Investigatiile care au urmat au scos la iveala o sumedenie de probleme printre care si faptul ca dupa ce pacientul s-a imbolnavit de cancer, medicul radiolog nu a fost in stare sa depisteze tumoarea si sa puna un diagnostic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO