2 milioane USD amenda pentru muzica descarcata ilegal de pe net!!!


Ultimul update: Sambata 13 Octombrie 2012 07:43
Data publicarii: Vineri 19 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe
internet

Atat trebuie sa plateasca o femeie de 32 de ani din Minnesota, care a descarcat 24 de melodii piratate, prin intermediul retelelor de sharing de pe internet.


Download-ul ilegal de muzica pe Internet s-a dovedit o afacere paguboasa pentru Jammie Thomas-Rasset. Ea a fost gasita vinovata de incalcarea drepturilor de autor si obligata de instanta de judecata sa plateasca, in total, 2 milioane de dolari despagubire pentru casele de productie. Adica peste 80.000 de dolari pentru fiecare dintre cele 24 de melodii descarcate de ea.

Avocatul femeii spune ca aceasta a fost socata de cuantumul amenzii, dat fiind ca melodiile respective costa 99 de centi. Intre artistii alesi de ea se numara Gloria Estefan sau trupele No Doubt si Linkin Park.

Purtatoarea de cuvant a Asociatiei Producatorilor din America a declarat ca institutia pe care o reprezinta este “incantata de hotararea instantei”.

Acesta este primul caz de piraterie care ajuns pe masa judecatorilor in Statele Unite si dateaza din 2007. La primul proces, amenda se ridica la numai 220.000 de dolari, dar judecatorul a hotarat reluarea cazului in urma unei erori de procedura din partea juratilor.

Sursa: Pro TV

4.000 de discuri cu filme si jocuri piratate, confiscate de politisti!
Piraterie zdrobita! 120.000 de CD-uri, distruse in Bucuresti
Laborator clandestin de piratat filme, muzica si jocuri
VIDEO PROTVPLUS.RO