700 de persoane, capturate de jihadiști în Siria. Printre acestea, mai mulți cetățeni europeni și americani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 18 Octombrie 2018 16:26
Categorie: Stiri externe
Stat Islamic

Gruparea jihadistă Stat Islamic a răpit peste 700 de persoane în regiunea siriană Deir ez-Sor, între care mai mulți cetățeni din vestul Europei, potrivit unei surse din domeniul diplomației militare, citate de TASS.

 Totodată, între persoanele răpite ar fi și cetățeni americani, iar jihadiștii ar ucide zilnic câte 10 persoane, precizează RT, care îl citează pe președintele rus Vladimir Putin.

„Au emis ultimatumuri, au cereri specifice și au avertizat că dacă solicitările lor nu vor fi îndeplinite, vor executa 10 oameni pe zi. Acum două zile au executat 10 persoane”, a spus liderul rus, conform The Sun.

Acțiunea jihadiștilor a vizat o tabără de refugiați din zona controlată de coaliția internațională coordonată de Statele Unite, a mai spus oficialul.

„Profitând de faptul că nu au fost trași la răspundere pentru faptele lor, militanții grupării Stat Islamic au atacat o tabără pentru refugiați situată în apropiere de localitatea al-Bahra, în 13 octombrie. Ca urmare, ei au răpit 130 de familii arabe, pe care le-au transportat în orașul Hajin, în care dețin încă controlul”, a mai spus sursa.

Potrivit acestui oficial, peste 700 de persoane sunt în prezent ținute captive de gruparea Stat Islamic, între care și cetățeni din vestul Europei, dar și din alte țări.

Militanții le cer Forțelor Siriene Democrate susținute de coaliția coordonată de SUA să elibereze luptătorii ISIS pe care i-au capturat și să renunțe la mai multe teritorii situate la est de Eufrat. Până când li se vor îndeplini solicitările, jihadiștii vor executa câte un ostatic pe zi, a mai spus sursa citată de TASS.

Gruparea Stat Islamic a atacat tabăra în timp ce Forțele Siriene Democrate încercau să lansese o ofensivă care, însă, a eșuat, din cauza unor greșeli făcute de armata americană, care coordona operațiunea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: TASS

VIDEO PROTVPLUS.RO