4 morti si 119 de raniti, dupa ce un barbat a intrat cu un camion plin de explozibil intr-un consulat german din Afganistan

Ultima actualizare: 14-11-2016 07:12
consulat german in Afganistan

Patru afgani au murit si 119 persoane au fost ranite joi seara dupa ce un atacator sinucigas a intrat cu un camion plin de explozibil in consulatul german din Mazar-i-Sharif, nordul Afganistanului.

Un purtator de cuvant al ministerului de externe de la Berlin a declarat ca membrii personalului german sunt "teferi si in siguranta" dupa atentat, adaugand ca fortele de securitate afgane si fortele speciale germane au "respins atacatori puternic inarmati", conform agentiei DPA, citata de Agerpres.

Talibanii au revendicat atentatul, spunand ca au lansat atacul impotriva "invadatorilor necredinciosi" ca razbunare pentru civilii ucisi in loviturile aeriene de la Kunduz.

Mai mult de 30 de civili au fost ucisi si alti 19 raniti intr-o serie de lovituri aeriene efectuate in orasul Kunduz, la inceputul lui noiembrie, de fortele americane care sprijina trupele afgane.

Munir Farhad, un purtator de cuvant al guvernatorului provinciei Balkh, a spus ca explozia de joi a fost atat de puternica incat ferestrele majoritatii cladirilor din vecinatate au fost spulberate, fapt ce a cauzat cea mai mare parte a leziunilor.

Ministerul german de Externe a precizat ca cladirea consulatului a fost "considerabil avariata".

Incarcatura cu explozibil din camion a fost ascunsa sub o gramada de carbune, potrivit lui Sayed Kamal Sadat, seful politiei provinciale.

Circa 1.000 de soldati germani sunt stationati la Camp Marmal, la aproximativ 10 km distanta de consulat, si o echipa de reactie rapida a fost imediat trimisa la locul atacului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO