2018, întâmpinat cu focuri de artificii în lume. Revelion ”de vară” cu 2 milioane de oameni, la Rio


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 01 Ianuarie 2018 17:51
Categorie: Stiri externe

În întreaga lume, Anul Nou a fost întâmpinat cu entuziasm şi focuri de artificii, pe măsură ce planeta a trecut în 2018, de la un fus orar la altul.

În locurile în care oameni s-au strâns în număr mare, autorităţile au luat măsuri drastice de securitate, pentru ca nimic să nu tulbure petrecerile. În Times Square, kilometrul zero al New Yorkului, Revelionul a fost sărbătorit la minus 13 grade Celsius.

La Londra, orologiul Big Ben a bătut miezul nopții. Însă, pentru ca tradiţia să poate fi respectată, au fost întrerupte amplele lucrări de restaurare, care vor dura câțiva ani.

Peste 100.000 de petrecăreți și-au procurat din timp bilete pentru a asista la magnificul foc de artificii de pe malurile Tamisei. Măsurile de securitate au fost stricte. Totuși, deși capitala britanică a fost ținta a patru atentate în 2017, Scotland Yard a anunțat că au fost mobilizați mai puțini polițiști decât la Revelionul precedent.

Sute de mii de oameni s-au adunat şi pe Champs Elysee, în inima Parisului, pentru un spectacol de sunet și lumină la Arcul de Triumf. Pentru că nimic să nu tulbure petrecerea, au fost mobilizați 1.800 de membri ai forțelor de securitate.

În Germania, organizatorii sărbătorii de Anul Nou de la poarta Brandenburg din Berlin au amplasat, pentru prima dată, zone de asistență pentru femeile victime ale unor potențiale agresiuni sexuale. Peste 1.600 de polițiști s-au alăturat efectivelor obișnuite pentru menținerea ordinii.

Veselia și buna dispoziție au înmuiat gerul la Revelionul din Times Square. Peste 1 milion de petrecăreți, printre care numeroși turiști, au întâmpinat Anul Nou la minus 13 grade Celsius. De un secol n-a mai fost atât de frig în noaptea dintre ani, la New York. Mulțimea a fost răsplătită cu imaginea spectaculoasă a globului luminos coborât pe un catarg. Dar și cu recitaluri muzicale susținute, printre alţii, de Mariah Carey, Neil Diamond şi Andy Grammer.

Cel mai mare Revelion "de vară", în aer liber, a fost la Copacabana. Cum este spaţiu berechet, pe celebra plajă de la Rio de Janeiro s-au adunat 2 milioane de persoane.

Revelion 2018, în sufragerie. Focuri de artificii și meniu festiv, cu numai 250 de lei
VIDEO PROTVPLUS.RO