19 fete incuiate in custi de fier si arse de vii de catre ISIS pentru ca au refuzat sa devina sclave sexuale pentru teroristi

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58
femei yazidi, Irak, ISIS - agerpres

Jihadistii ISIS au executat 19 fete yazidite in Irak dupa ce le-au incuiat in custi din fier si le-au dat foc in fata a sute de oameni.

Fetele au fost sechestrate de catre jihadisti pentru a fi folosite pe post de sclave sexuale, dar au fost ucise in Mosul, pentru ca au refuzat sa sa se culce cu teroristii ISIS, relateaza Daily Mail.

ISIS a ocupat regiunea Yazidi, din nordul Irakului, in august 2014, iar dupa aceasta data, aproximativ 40.000 de oameni au parasit teritoriul. Teroristii au executat mai multi yaziditi si au sechestrat femei si fete, pe care le-au transformat in sclave sexuale.

Abdullah al-Malla, un activist local, a declarat pentru ARA News: "Fetele au fost pedepsite pentru ca nu au vrut sa faca sex cu militantii ISIS". Iar un martor ocular a spus pentru aceeasi sursa: "Cele 19 fete au fost arse de vii in timp ce sute de oameni se uitau. Nimeni nu a putut sa faca nimic pentru a le salva de pedeapsa brutala."

Se estimeaza ca peste 3.000 de fete yazidite au fost rapite si transformate in sclave sexuale de catre ISIS, de cand teroristii au ocupat zona. Multe dintre ele sunt sechestrate, dar o parte au fost ucise.

Pe teritoriile ocupate de ISIS, oricine se opune religiei lor poate fi transformat in scav sau ucis. Human Rights Watch spune intr-un raport ca tratamentul aplicat de ISIS yaziditilor este, de fapt, genocid.

"Multe dintre abuzuri, inclusiv tortura, sclavia sexuala si detentia arbitrara pot fi considerate crime de razboi, daca sunt comise in contextul unui conflict armat, ori crime impotriva umanitatii. Abuzurile impotriva femeilor yazidite, rapite, sechestrate, violate, obligate sa se marite cu militanti ISIS, pot fi considerate parte a genocidului impotriva acestei populatii" - se mai precizeaza in raport.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO