16 oameni, rapiti dintr-un restaurant de lux din Mexic. Politia sustine ca atacul a fost comandat de "El Chapo"

Ultima actualizare: 19-08-2016 07:11
rapire Puerto Vallarta

Opt atacatori inarmati au rapit presupusi membri ai unui cartel de droguri intr-o statiune turistica din Mexic.

Autoritatile mexicane au anuntat ca opt atacatori inarmati au rapit luni noapte 16 presupusi membri ai renumitului cartel de droguri Sinaloa, din restaurantul La Leche din statiunea turistica Puerto Vallarta, situata pe coasta Oceanului Pacific, transmite Reuters.

Procurorul general al Jalisco, Eduardo Almaguer, a sustinut ca persoanele rapite in urma atacului ar fi membri ai cartelului de droguri Sinaloa. Acesta este unul dintre cele mai temute carteluri mexicane, fiind condus de catre Joaquin ”El Chapo” Guzman, aflat in prezent dupa gratii. Procurorul Almaguer a precizat ca presupusii membri ai cartelului erau in prezenta a noua femei, care nu au fost vizate de catre atacatorii inarmati.

Langa restaurant au fost abandonate mai multe masini: un Jeep, un Land Rover si un Cadillac Escalade. Nu se stie daca acestea apartin celor rapiti sau atacatorilor.

Puerta Vallarta este una dintre cele mai populare statiuni turistice mexicane, fiind popularizata de Elizabeth Taylor si Richard Burton. In momentul de fata este controlat de cartelul Noua Generatie Jalisco, care a devenit una dintre cele mai puternice organizatii de crima organizata in ultimii ani, implicata in traficul de droguri. Langa Puerto Vallarta, membrii cartelului au ucis anul trecut 15 politisti intr-un atac armat. Autoritatile mexicane incearca sa-i identifice pe barbatii rapiti.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO