150 de jihadisti ucisi si 600 de vehicule distruse in raiduri aeriene. Cum au sarbatorit oamenii eliberarea orasului Fallujah

Dată publicare: 01-07-2016 13:52
Dată actualizare: 04-07-2016 07:50


Fallujah, Irak - Agerpres

Mai mult de 150 de jihadisti din gruparea Stat Islamic (SI) au fost ucisi in lovituri aeriene care au distrus circa 800 de vehicule ce se retrageau din orasul Fallujah, recucerit recent de fortele irakiene, au anuntat joi surse militare, informeaza AFP.

Aceste lovituri au vizat incepand de marti seara sute de vehicule care au parasit ultimele pozitii aflate sub controlul SI la Fallujah, a precizat Centrul de coordonare a operatiunilor anti-SI, relateaza Agerpres.

"Eroii aviatiei noastre militare au distrus peste 800 de vehicule si au confiscat o mare cantitate de arme, echipamente si munitii", a declarat Yahva Rassoul, un purtator de cuvant al acestui Centru, conform Sky News.  El a precizat ca cel putin 150 de militanti ai SI au fost ucisi, fara a oferi detalii cu privire la modul in care mortii au fost numarati si identificati.

Purtatorul de cuvant a facut referire la o prima serie de lovituri aeriene care au vizat un imens convoi in desertul de la sud de Fallujah, aparent in directia regiunilor aflate sub controlul SI in apropiere de frontiera siriana.

Cel putin 60 de alte vehicule au fost distruse in alte lovituri aeriene efectuate de avioane irakiene si de coalitia antijihadista condusa de SUA, asupra unui convoi la nord-vest de Fallujah, a anuntat pentru AFP purtatorul de cuvant al Comandamentului de operatiuni in provincia Al-Anbar, Ismail Mahalawi, fara a fi in masura sa precizeze numarul de jihadisti ucisi in aceste raiduri.

Coalitia internationala a efectuat sute de lovituri aeriene in ultimele saptamani, pentru a sustine operatiunea lansata de fortele irakiene in vederea recuceririi Fallujah, ultim bastion al SI in provincia Al-Anbar. Autoritatile au afirmat duminica trecuta ca au eliberat in totalitate acest oras, aflat din ianuarie 2014 sub controlul SI.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO