13 oameni au murit si alti 33 au fost raniti intr-o serie de atentate teroriste din Irak


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 12:40
Data publicarii: Duminica 30 Septembrie 2012 11:56
Categorie: Stiri externe
atentate Irak

Cel putin 13 persoane au fost ucise si alte 33 ranite intr-o serie de atentate comise duminica in Irak, au anuntat surse medicale si din domeniul securitatii, relateaza AFP.

Atacul cel mai sangeros s-a produs la Taji, la aproximativ 25 de kilometri nord de Bagdad, unde patru atentate cu masina capcana s-au soldat cu sase morti.

In capitala un politist a fost impuscat de persoane inarmate, iar in momentul in care o patrula a sosit la locul respectiv o masina-capcana a fost detonata, omorand un civil. Mai la sud, la Kut, exploziile a doua masini-capcana au ucis doi ofiteri de politie, catre ora locala 7.15 (6.15, ora Romaniei).

In regiunea instabila Bakuba, la aproximativ 60 de kilometri de Bagdad, exploziile a doua masini-capcana au ucis doua politisti, in timp ce la Khan Beni Saad cel putin o persoana a fost ucisa intr-un atentat similar.

Cel putin 33 de persoane au fost ranite in aceasta serie de atentate. Violentele raman foarte frecvente in Irak, care se confrunta de cateva luni cu o grava criya politica, dublata de puternice tensiuni interconfesionale.

Sursa: Mediafax

Tags: irak, atentate,

VIDEO PROTVPLUS.RO