Vești bune pentru utilizatorii de iPhone. Noul update iOS 13.5 are schimbări importante

Ultima actualizare: 22-05-2020 16:38
iPhone 11
iStock

Cea mai nouă versiune de iOS vine cu îmbunătăţiri în ceea ce priveşte deblocarea telefonului de către utilizatorii afectați de pandemia de coronavirus.

 

Mai exact, cei care poartă mască vor putea să deblocheze telefonul cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială, fără să scoată această mască.

Nu în ultimul rând, iOS 13.5 va avea suport pentru API-ul serviciului de urmărire a contactelor, care a fost dezvoltat de Apple în colaborare cu Google.

Cel mai nou update iOS 13.5 vine cu două funcţii care vizează, în feluri diferite, felul în care pandemia COVID-19 a afectat utilizatorii.

Purtarea măştilor, obligatorie în anumite situaţii în mai multe ţări, a creat probleme pentru utilizatorii care folosesc Face ID pentru securizarea telefonului. Masca împiedică acest sistem să mai recunoască utilizatorul.

Apple nu a modificat Face ID pentru ca acesta să recunoască utilizatorii şi când poartă mască, această abordare putând duce la scăderea nivelului de securitate. În schimb, a redus timpul după care telefonul cere codul de deblocare, potrivit News.ro.

Când utilizatorul poartă mască, Face ID nu se mai chinuie câteva secunde să-l recunoască, punându-i acestuia răbdarea la încercare, ci afişează direct tastatura prin care poate fi introdus manual codul de deblocare.

Aceeaşi versiune de iOS aduce suport pentru API-ul la care Apple şi Google au lucrat împreună şi care va sta la baza aplicaţiilor de urmărire a contactelor pe care multe ţări le vor folosi pentru a urmări infectările cu COVID-19.

Implementarea suportului pentru acest API nu înseamnă că utilizatorii vor putea deja folosi aplicaţia de urmărire a contactelor. Acesta este doar baza aplicaţiilor care îl vor folosi şi care încă nu au fost dezvoltate.

iOS 13.5 este deja al 14-lea update din ciclul iOS 13. Din cauza numeroaselor probleme tehnice ale acestei versiuni, Apple a fost nevoită să lucreze intens la repararea acestora.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO