Un tânăr din Iași a inventat o aplicație pe telefonul mobil, care permite salariaților să mănânce un prânz cald, la birou

Ultima actualizare: 15-08-2020 08:59

O idee unică de a servi prânzul la serviciu a prins contur la Iași.

Un tânăr din Iași a inventat o aplicație pe telefonul mobil, care permite salariaților să mănânce un prânz cald, chiar la birou.

A creat și primul automat de mâncare caldă.

Iar dacă acum gustările sunt livrate în clădirile de birouri, pe viitor, astfel de aparate ar putea fi montate și în școli.

Ștefan are 19 ani și este student la Facultatea de Informatică, în Iași. În ultimii doi ani a lucrat la o aplicație pe telefon, care să permită oamenilor să își aleagă mâncarea într-un automat cu produse calde.

Ștefan Petrea, dezvoltator aplicație: „Eu, nemâncând dimineața, mă trezeam deseori în postura în care, la amiază, mi se făcea foame și nu aveam ce să mănânc. Exista doar chioșcul la școală, care vindea snacksuri, mâncare nesănătoasă, sandvișuri de o calitate nu tocmai ok, care erau reîncălzite. Contactul între clienți și livrator nu este direct, mâncarea este sigilată în caserole termo-sigilate."

Aparatul creat de el a fost deja amplasat într-o companie în care lucrează peste 100 de angajați.

Anca Bombea, director firmă: „Ideea lui Ștefan, de a aduce la noi, în clădire, acest aparat este nu bună, ci foarte bună, scurtează timpul angajaților de a-și căuta mâncare în altă parte.”

Mâncarea poate fi comandată direct de pe telefon, iar clienții au la dispoziție ciorbe, paste, produse de patiserie și multe alte feluri de mâncare, gătite de un bucătar iscusit. Prețurile variază între 9 și 20 de lei.

Clientă: „E păstrată la 60 de grade, e proaspătă și caldă. Nu mai pierdem timp să ne dăm comanda sau să mergem undeva, este chiar lanaga noi, ne-o putem lua în birou și o savurăm."

Aplicația, unică pe piața din România, a prins deja contur. Ștefan a creat 16 puncte de unde poate fi comandată mâncarea preferată. Investiția făcută de tânărul din Iași depășește 20.000 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO