Un student român a creat aplicaţia care te pregăteşte pentru căsnicie. Cum funcţionează


Ultimul update: Marti 21 Mai 2019 11:35
Data publicarii: Marti 21 Mai 2019 08:32
Categorie: iLikeIT

Echipe de studenţi din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara şi Iaşi s-au luptat pentru marele premiu al concursului Innovation Labs 2019.

Dacă într-o primă fază s-au înscris peste 100 de echipe din marile oraşe universitare, în finală au ajuns doar 20, cu proiecte din agricultură, energie, sănătate sau life style. Alături de juraţi, în public, s-au aflat şi posibili investitori, care intenţionează să mizeze pe cele mai bune proiecte.

Timp de trei luni, Ina şi colegii ei au pus bazele unui proiect ce-i poate ajuta pe bolnavii de Parkinson din România. "Noi dezvoltăm o lingură pentru cei care suferă de tremur la nivelul mâinii. Lingura noastră foloseşte un senzor ca cel din telefoanele mobile ca să înţeleagă mişcarea şi unghiul la care se afla mânerul şi informaţia se duce către cele două motoare care anulează tremurul."

Aceasta mănuşă, de exemplu, poate fi folosită în traininguri virtuale pentru viitorii chirurgi sau chiar astronauţi. "Putem antrena viitorii astronauţi - cum să se comporte într-o staţie spaţială, cum se mişcă lucrurile. De exemplu, în cazul unui incendiu, poate să apuce extinctorul şi o să vedem că stinge focul care există în staţia spaţială."

Există şi idei, dedicate exclusiv sectorului de gaming. Aceste căşti, de exemplu, înregistrează activitatea membranei neuronale.

Iar pentru cei care stau prost cu finanţele, exista o aplicaţie numită sugestiv - Mony. "O deschizi şi fără să faci absolut nimic îţi vezi cheltuielile din ultima lună, grupate pe categorii. Ne bazăm pe alertele SMS trimise de majoritatea băncilor după fiecare plată cu cardul. Asta te ajuta să vezi pe ce cheltui banii să devii mai conştient de asta şi încet-încet să începi să economiseşti”, explică creatorul ei.

Aplicaţia "Life Coach", în schimb, te "antrenează" pentru viaţă... de cuplu. "Ce interese ai? Să zicem că, uite, ar fi Gift Ideas, poate-mi place şi să gătesc şi să desenez, să zicem. Când intru în Suggestions o să-mi dea activităţi bazate pe interesele amândurora", spune cel care a creat-o, student la Politehnică.

Evenimentul, aflat deja la a 7 a ediţie, îi scoate, practic la lumină, pe studenţii inventivi din facultăţile din România, care îşi pot implementa proiectele cu ajutorul investitorilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Aplicația care îi ajută pe nevăzători să recunoască culorile: „M-am luptat cu prejudecăți”
Aplicația care îi ajută pe nevăzători să recunoască culorile: „M-am luptat cu prejudecăți”
banci gradina botanica
După Cluj, și în Capitală se oferă internet gratuit la Grădina Botanică. Cum a fost posibil
iLikeIT. Cum putem comunica mai creativ cu ajutorul imaginilor: EMOJI și ANIMOJI
iLikeIT. Viitorul gaming-ului: consolă cu rezoluție 8K și serviciul Google Stadia
Cum arată mașinile viitorului. Tehnologia care le transformă în centre de divertisment
”Societatea nu este pregătită”. Cum va schimba tehnologia lumea în câțiva ani
iLikeIT. Jocurile săptămânii, prezentate de George Buhnici
iLikeIT, imagine din emisiune
iLikeIT. Motivele pentru care două telefoane pliabile încă nu au apărut pe piață