Tot mai multe date personale stocate online ajung in mainile hackerilor. UE vrea sa schimbe regulile

Ultimul update: Sambata 19 Mai 2012 02:20
Data publicarii: Duminica 22 Aprilie 2012 13:26
Categorie: iLikeIT
Hackerii au golit conturi bancare

Pentru ca pastreaza datele clientilor, site-urile de specialitate sunt mereu in atentia hackerilor, iar cardurile dumneavoastra, in pericol, potrivit expertilor IT.

Comisia Europeana vrea sa schimbe regulile, pe Internet, insa trebuie sa aveti grija in continuare atunci cand faceti cumparaturi online. Companiile vor fi obligate orii se stearga toate elementele vitale automat, ori clientul sa fie informat in 24 de ore dupa un presupus atac.

Companiile care creaza softuri pentru protejarea calculatoarelor noastre sunt solicitate mai nou si de magazinele online sa intervina in situatii extreme: hackerii le sparg arhivele si fura bazele de date cu toate informatiile despre cardurile clientilor.

Statisticile confirma acest fenomen: 22 la suta dintre romani spun ca au fost victime ale unor astfel de furturi sau au cunostinte care au patit-o. Comisia Europeana vrea sa schimbe fata cumparaturilor virtuale si sa introduca "dreptul de a fi uitat". Cu alte cuvinte, poate solicita expres stergerea tuturor informatiilor imediat dupa tranzactie.

In plus, site-urile vor trebui sa-si notifice clientii daca sunt in pericol. Mai mult, magazinele online vor fi obligate sa-si intareasca nivelul de securitate. Regulamentul este dezbatut acum in toate tarile membre. Dupa ce va fi adoptat de Parlamentul European va fi obligatoriu pentru toate statele comunitare.

Hackerii au golit conturi bancare Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: YODA.RO

Tags: hackeri, IT,

boxa moma
iLikeIT. Cu ce sumă poți cumpăra o boxă expusă la MoMA în New York
”Ne pare rău”. O nouă eroare a Facebook, care afectează milioane de utilizatori
iLikeIT. George Buhnici și Marian Andrei prezintă gadget-urile anului 2018
iLikeIT. Cele mai spectaculoase 4 jocuri ale anului 2018
iLikeIT. Jocuri pentru weekend: Brawl Stars și Crowd City
iLikeIT. Filmări inedite de pe reţelele de socializare
ilikeit
iLikeIT. Ce au în comun LG, Samsung şi Google?