Cea mai urmărită vedetă din România pe Instagram. Top 10 cele mai căutate conturi


Ultimul update: Marti 04 Februarie 2020 13:56
Sursa: iqads.ro
Data publicarii: Marti 04 Februarie 2020 13:26
Categorie: iLikeIT
Topul celor mai urmărite conturi în online

Cântăreața Inna este cel mai influent român în social media, potrivit unui top al celor mai urmărite conturi în online realizat de Starcom România, prin intermediul Social Media Stars Index.

Potrivit clasamentului, Inna, Andra și Adelina Pestrițu au cele mai urmărite conturi din social media, în România. Pentru elaborarea clasamentului a fost analizată și urmărită activitatea din online a peste 900 de conturi din România și a comunităților acestora, cu scopul de a oferi o imagine unitară asupra activității din social media, scrie iqads.ro.

Mai multe imagini descoperiți în galeria foto

Topul analizează prezența celor mai urmărite conturi pe cele trei mari platforme din online - Facebook, Instagram și Youtube – dar și anvergura canalului și engagement-ul comunităților fiecărui cont.

Astfel, în Top 10 cele mai urmărite conturi în luna decembrie îi găsim pe: Inna, Andra Măruță, Adelina Pestrițu, Andreea Bălan, Selly, Smiley, Flick Domnul Rimă, Mircea Bravo, MaxINFINITE și Andrei Zbir.

Pentru o reprezentare cât mai corectă și echilibrată a performanțelor creatorilor de conținut pe cele trei platforme de socializare, fiecare indicator a fost calculat raportat la dimensiunea maximă a platformei respective. Spre exemplu, contul care are cea mai mare comunitate pe Facebook a fost folosit drept etalon, urmând ca toate celelalte conturi de pe aceeași platformă să fie indexate în funcție de comunitatea acestuia. Această formulă de calcul a fost păstrată pentru toate canalele de socializare. Astfel, s-a calculat un procentaj clar al anvergurii fiecărui cont.

De asemenea, pentru calculul engagement-ului fiecărui cont s-a luat în considerare mai întâi ponderea numărului de comentarii și distribuiri față de numărul de likes la nivel de piață, determinând astfel cu cât este mai important un share sau un comentariu vs. un like.

Datele clasamentului însumează rezultatele principalelor trei platforme, Facebook, Instagram și Youtube. Performanțele au fost însumate, pentru a obține o medie a activității pe platformele menționate. Astfel, clasarea pe locul 1 pe o singură platformă nu asigură numărul 1 în top.

Personalitățile prezente în top fac parte din mai multe categorii: muzică, TV, zona de beauty & lifestyle, filme și gaming.

Cod portocaliu de ploi în 9 judeţe și cod galben de ninsori în jumătate de ţară
Înscriere în clasa pregătitoare 2020. Schimbări majore anunțate pentru București
FULLSCREEN
Cea mai urmărită vedetă din România pe Instagram. Top 10 cele mai căutate conturi
  • /

Sursa: iqads.ro Pro TV