Rusia a lansat alternativa Tiktok. Legătura nebănuită dintre Yappy și Putin

Ultima actualizare: 06-12-2021 11:09
Rusia a lansat alternativa Tiktok. Legătura nebănuită dintre Yappy și Putin
Shutterstock

O aplicație rivală Tiktok a fost lansată de un trust media din Rusia, cu intenția de a contracara influența covârșitoare a rețelelor de social media mondiale.

Coordonatoarea proiectului este nimeni alta decât una din presupusele fiice ale lui Vladimir Putin.

Gazprom Media, o subsidiară a gigantului de stat Gazprom, a lansat luni serviciul, denumit „Yappy”. În prezent, este disponibil pentru descărcare atât din Apple App Store, cât și din Google Play, relatează The Moscow Times.

Yappy a fost dezvoltat cu sprijinul fundației Innopraktika, o organizație condusă de Katerina Tikhonova, una dintre presupusele fiice ale președintelui Vladimir Putin, așa cum relata anul trecut publicația economică Kommersant.

Testarea beta a aplicației a început în septembrie, cu ajutorul a 300 de bloggeri, înainte de lansarea oficială de luni. Serviciul are o serie de funcții similare cu TikTok și se bazează pe partajarea de clipuri video de până în 60 de secunde.

Rusia și-a anunțat intenția de a crea o alternativă TikTok la sfârșitul anului 2020. Aplicația din China a fost criticată alături de rețelele sociale vestice, la începutul acestui an, pentru că a refuzat să elimine postările despre care guvernul rus a spus că i-a îndemnat pe copii să participe la proteste de stradă neautorizate în sprijinul lui Alexei Navalny.

TikTok este printre cele mai populare cinci platforme de social media din Rusia, cu 40 de milioane de utilizatori pe lună, potrivit companiei de analiză media Mediascope. VKontakte — o alternativă rusă la Facebook — este cel mai popular site de socializare din țară, cu 70 de milioane de utilizatori lunar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO