România, viceampioană mondială la World Robot Olympiad

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 18:57
Data publicarii: Miercuri 28 Noiembrie 2018 18:53
Categorie: iLikeIT

România este vicecampioană mondială la competiţia World Robot Olympiad, categoria junior.

 

Trei elevi din Galaţi s-au întors din Thailanda cu medalia de argint, după ce au prezentat un robot inventat de ei. Maşinăria, făcută din piese de lego, funcţionează ca un tonomat care livrează contra-cost plante pentru o salată, de exemplu.

Robotul ar trebui să fie o alternativă la mâncarea nesănătoasă, subiect care a reprezentat, de altfel, şi tema competiţiei.

Un robot, care creşte singur plante sănătoase, ce pot fi consumate imediat, le-a asigurat trofeul celor doi elevi de clasa a 8-a şi unul de clasa a 7-a din Galaţi.

Microfasolea, de exemplu, conţine de 30 de ori mai mulţi nutrienţi decât fasolea normală. Ideea a fost apreciată de juriul competiţiei internaţionale de robotică.

Mihai David, elev: "Am observat sala uriaşă şi emoţiile au început să-mi crească. Dar am început să mă obişnuiesc şi, după primele două jurizări, deja mă simţeam ca acasă şi mă simţeam natural. Şi eu, când mă simt natural, lucrez cel mai bine."

Ștefan Stoian, elev: "Am avut multă concurență, dar am reuşit să ne clasam pe un loc destul de bun. Foarte bun."

Profesor Marinela Buruiană, coordonatoarea echipei: "Este o parte de prezentare a robotului, exact ceea ce poate şi face robotul, dar punctajul care se adună la final nu este compus numai din acea componentă. Copiii trebuie să prezinte ceea ce au lucrat şi să aibă un filmuleţ de prezentare al echipei."

Reprezentanţii World Robot Olympiad din România sunt convinşi că, în viitorul apropiat, toate aplicaţiile de acest fel, făcute din piese lego, îşi vor găsi locul în viaţa noastră de zi cu zi.

Profesor Luigi Mistodie, reprezentant WRO România: "Va fi nevoie de specialişti în domeniul acesta. În domenii de vârf. Astăzi e nevoie şi specialiştii foarte greu îi găsim."

Robotul are un metru şi 20 de centimetri înălţime şi a fost construit din piese lego care au costat peste 10 mii de lei. Elevii au stabilit şi randamentul economic al tonomatului lor: o tavă cu plante proaspete poate fi livrată la doi lei, cost de producţie, în timp ce, pe piaţă, aceşti germeni sunt vânduţi cu aproape 7 lei cutia.

Compania din China care a adus tradiționalele piese lego în epoca digitală. Ce este MakeBlock
Compania din China care a adus tradiționalele piese lego în epoca digitală. Ce este MakeBlock
Apple - 13
Apple a lansat un serviciu de televiziune și filme, dar și un card de credit
iLikeIT. Care este cel mai bun abonament pentru filme şi seriale online
Bătălie a roboţilor, la Bucureşti, sub privirile unei laureat al premiului Nobel
iLikeIT. Cine este românul care a inventat DVD-ul, iar acum e celebru în Silicon Valley
iLikeIT. Soluţiile care ar putea elimina complet şoferii din trafic
iLikeIT. Jocurile saptamanii, prezentate de George Buhnici
facebook
Dezvăluirea unui expert în securitate cibernetică despre parolele Facebook. Reacția companiei