Lansarea Apple: trei telefoane scumpe și un ceas care salvează vieţi. Recomandările lui Buhnici

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 13 Septembrie 2018 17:58
Categorie: iLikeIT

Compania americană Apple a prezentat cel mai mare iPhone făcut vreodată şi un ceas inteligent care detectează probleme cardiace.

Despre telefon, criticii spun însă că vine cu inovaţii minime, dar creşteri de preţ semnificative. Noul model va fi disponibil în trei variante cu preţuri situate între 750 şi 1.100 de dolari.

iPhone 10S şi 10 S Max sunt variante mai rapide şi mai sofisticate ale lui iPhone 10, lansat anul trecut. Au ecrane cu diagonala de 12,7, respectiv 16,5 centimetri şi vor fi disponibile cu o capacitate de stocare de până la 512 giga.

Bateria ar trebui să reziste cu jumătate de oră mai mult la 10S şi cu o oră şi jumătate de oră mai mult la 10S Max. Apple a insistat pe calitatea ecranului OLED Super Retina, deja prezent la iPhone 10, şi a camerei foto.

Annette Zimmermann, analist: "Cred că Apple umple un gol cu ecranul mai mare de la SX Max. E foarte important, mai ales pentru a concura cu aparatele de la Samsung, care tocmai a lansat Note 9. Oamenii caută telefoane cu ecrane mai mari şi cred că asta va creşte cu siguranţă vânzările în China."

Sunt însă şi cele mai mari preţuri anunţate vreodată de Apple. iPhone 10S va costa 1.000 de dolari în SUA, iar 10S Max, 1.100 de dolari. Pentru a contracara, Apple lansează însă şi o variantă "economică" - iPhone 10R, cu ecran LCD, carcasă de aluminiu, în loc de oţel, va fi costa de la 750 de dolari.

Dacă aveţi deja un iPhone din 2017, nu trebuie să-l schimbaţi. Cred că schimbarea merită doar dacă aveţi un iPhone 6S sau un 7, dar nu mai mult. Dacă aveţi un 8, un X, sunteţi bine, nu trebuie să faceţi schimbarea.

În schimb, cea de-a patra versiune AppleWatch are un ecran cu 30% mai mare şi mai multe funcţii legate de sănătate. De exemplu, ştie când utilizatorul cade, dar nu numai.

Ceasul are un senzor de EKG integrat, nu doar de puls. Este primul ceas aprobat la standarde medicale care este în stare să-ţi facă o electrocardiogramă şi să te atenţioneze dacă ai probleme de aritmie.

Lansarea Apple: trei telefoane foarte scumpe și un ceas care va salva vieți
Lansarea Apple: trei telefoane foarte scumpe și un ceas care va salva vieți
Samsung, Galaxy S10
iLikeIT. Cum arată noul smartphone al celor de la Samsung, Galaxy S10
Aplicația care semnalează datornicii la stat atunci când sunt în apropiere
iLikeIT. Aplicația unor români, prin care îți poți face rezervare la restaurant
iLikeIT. George Buhnici s-a urcat pe prima ”motocicletă zburătoare” din lume
Decizie drastică luată de WhatsApp. De câte ori mai puteți trimite un mesaj
iLikeIT. Noua tehnologie menită să facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități
10 years challenge
”10 years challenge”. Ironia Ambasadei Suediei pentru Guvern și glume despre politicieni