Jocuri video interactive. Cum arată holograma care interacționează cu jucătorii


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2019 10:24
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2019 07:47
Categorie: iLikeIT

Vorbim tot despre jocuri video - pentru că unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate lor are loc în aceste zile în capitala Japoniei.

 

Ediţia din acest an este cea mai mare de până acum - cu peste 2.400 de cabine de gaming şi 1.522 de noi jocuri lansate. Nu mai puţin de 655 de companii din domeniu se întrec în oferte, spre bucuria miilor de vizitatori.

Personajele din lumea virtuală sunt în centrul atenţiei la evenimentul care are loc la Tokyo, iar amatorii de jocuri video au ocazia să testeze cele mai noi apariţii de pe piatză.

La mare căutare au fost Iceborne - din seria Monster Hunter World, Final Fantasy 7 şi Death Stranding. De pildă, acţiunea noii versiuni Monster Hunter, apărută la opt luni de la precedentă, are loc într-un tzinut îngheţat, unde jucătorii se pot alia pentru a vâna monştri de ultimă generaţie.

Akos Fodor, vizitator: "În mod sigur intenţionez să cumpăr acest joc când va fi pe piaţă. Am apucat să joc doar o parte din el şi a fost o experienţă foarte plăcută. Am avut suficient timp pentru a trece unele etape. Aş spune că nu ar fi timp suficient pentru cineva care nu a mai jucat Monster Hunter până acum. În mod clar nu este un joc pentru începători."

Jucătorii au stat la coadă pentru a testa cele mai recente apariţii, mai ales în cazul variantelor anunţate deja pe internet.

Pentru a fi mai atractive, unele jocuri au avut parte de o campanie de promovare demnă de filmele de la Hollywood.

Nu au fost neglijaţi nici amatorii de jocuri pe telefoanele mobile - care, potrivit studiilor, sunt tot mai populare. Aproape o treime dintre noile jocuri din acest an sunt adresate utilizatorilor de telefoane inteligente.

Între timp, creatorii de jocuri pe calculator aşteaptă nouă provocare din domeniu - lansarea reţelelor 5G.

Takaaki Sezaki, manager, NTT Docomo: "Tot ce are legătură cu industria gamingului, de la postarea jocurilor la a-i urmări pe oameni jucând online, se va extinde cu rapiditate o dată cu implementarea sistemului 5G."

Una dintre cele mai interesante tehnologii de la ediţia din acest an este o hologramă care poate interacţiona cu jucătorii.

Yuri Washimi, manager marketing, Gatebox: "Această tehnologie are potenţialul de a se răspândi în multe locuri diferite. Modul de interacţiune cu personajul care îţi place va deveni mult mai obişnuit. Obiectivul nostru este de face din acest lucru unul obişnuit în societatea din întreaga lume."

Salonul îşi închide porţile duminică.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Românii care fac bani din jocurile video. La 21 de ani, a câștigat 1 milion de dolari
iLikeIT. Jocurile săptămânii, prezentate de George Buhnici
iLikeiT. Jocul săptămânii, prezentat de George Buhnici