Jocul săptămânii: Gran Turismo 7. Simulatorul de condus sărbătorește 25 de ani de la prima lansare

×
Codul embed a fost copiat

Jocul săptămânii: Gran Turismo 7. Simulatorul de condus sărbătorește 25 de ani de la prima lansare

În GT7 poți pilota peste 420 de mașini pe unele dintre cele mai renumite circuite din lume. Astăzi la iLikeIT vedem dacă legendarul joc este la fel de bun și-n 2022.

Gran Turismo 7 este cea mai recentă producție sub umbrela PlayStation și vine imediat după Horizon Forbidden West. GT7 este creat de Polyphonic Digital, compania care se ocupă exclusiv de Gran Turismo de la lansare, din 1997.

Seria este renumită pentru producția impecabilă, iar Gran Turismo 7 nu face excepție. De la muzica simfonică din meniuri, până la atenția la detaliile grafice din prezentarea fiecărei mașini, uneori am avut senzația că sunt prost îmbrăcat la cât de elegant pare GT7.

Și asta nu e nimic, fiindcă cel mai mare atu al jocului este pasiunea creatorului pe care o poartă autovehiculelor. De cum pornești GT7 ești întâmpinat de un mic film cu istoria vehiculelor, pe care nu poți să-l închizi. Asta este intenționat, ca să știi în ce te bagi de cum pornești jocul.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Chiar și în hub-ul principal sub formă de cafenea ai descrieri despre istoria fiecărei mașini pe care o adaugi în garaj. Și dacă ești într-adevăr pasionat de mașini, poți găsi chiar povestea companiilor.

Părți mai puțin bune la GT7

 

Totuși nu totul din joc e perfect. Unele aspecte m-au lăsat aproape dezamăgit. După ce am văzut cum poate arăta un joc ca Horizon Forbidden West, din păcate GT7 nu m-a lăsat la fel de impresionat. Asta nu înseamnă că jocul nu arată bine. Doar că m-aș fi așteptat la mai mult. Gran Turismo 7 este un titlu compatibil și cu PS4, de-aici și compromisul vizual. În orice caz, la final de zi mă bucur că e accesibil și pentru cei care n-au pus mâna pe un PS5.

Gameplay-ul este fantastic. Fiecare mașină se simte diferit la condus, iar când folosești controllerul DualSense cu feedback tactil, experiența devine de neegalat. Butonul pentru frână este tare, cel de accelerație nu oferă aceeași rezistență. Iar controllerul vibrează puternic și fidel la fiecare denivelare de pe circuit. Ba chiar și îmbinările de pod se simt fantastic, cu două vibrații scurte.

Sistemul de progresie este unul clasic pentru Gran Turismo 7. Participi la curse, ieși pe oricare dintre primele trei locuri, primești puncte de experiență, bani virtuali și mașini. Ce deosebește Gran Turismo față de alte jocuri de gen sunt modificările pe care le poți face la mașini. De la discuri de frână, la filtre de aer, chip-uri, NOS, până la frână de mână hidraulică pentru drifturi, găsești aproape tot ce îți poți dori într-un joc cu mașini.

De la gameplay-ul fantastic la grafica mașinilor, de la sistemul de progresie până la atmosfera generală de elenganță, Gran Turismo 7 este într-adevăr o celebrare vrednică a pasiunii pentru autovehicule și pentru istoria lor.

Îl poți găsi pe PlayStation 4 la 340 de RON și PlayStation 5 la 380 de RON. De asemenea, ținem degetele încrucișate pentru varianta de PC în maximum un an. Deși mă îndoiesc.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Platforme care să îi ajute pe refugiații ucraineni, create de sute de voluntari „Code for Romania”
Platforme care să îi ajute pe refugiații ucraineni, create de sute de voluntari „Code for Romania”

În ziua în care a izbucnit războiul din Ucraina, sute de voluntari „Code for Romania” au început să lucreze la o serie de platforme care să-i ajute pe refugiați.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.