Instagram va restricționa accesul utilizatorilor care nu își setează data de naștere reală

Ultima actualizare: 01-09-2021 20:23
instagram
Shutterstock

Utilizatorii Instagram care nu își setează data de naștere reală nu vor mai putea folosi aplicația în curând, potrivit Daily Star.

Instagram a anunțat că a început să le ceară oamenilor să-și împărtășească zilele de naștere atunci când deschid Instagram - și chiar dezvoltă un sistem pentru a verifica dacă datele de naștere setate de utilizatori sunt cele reale.

„Dacă nu ne-ați furnizat ziua de naștere până la un moment dat, va trebui să o împărtășiți pentru a continua să folosiți Instagram. Recunoaștem că unele persoane ne pot da ziua de naștere greșită și dezvoltăm noi sisteme pentru a soluționa acest lucru”, a spus compania într-un comunicat de presă.

Instagram susține că mișcarea face parte dintr-un efort mai larg al companiei de a proteja tinerii utilizatori. Măsurile includ și o funcție care împiedică adulții să trimită mesaje persoanelor minore dacă aceștia nu le urmăresc contul, iar paginile tinerilor cu vârsta sub 16 să fie private în mod automat.

Utilizatorii care nu au setat deja ziua de naștere în aplicație vor primi o notificare prin care li se va solicita acest lucru. Aplicația va începe să vă restricționeze accesul celor care refuză să furnizeze această informație.

În plus, Instagram va începe să plaseze avertismente de vârstă la postările sensibile și vă va cere să vă împărtășiți ziua de naștere înainte de a le vizualiza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO