iLikeIT: Vodafone a adus primul Samsung Galaxy SIII in Romania. VIDEO

Ultima actualizare: 29-10-2012 14:17

Cel mai asteptat android al anului a ajuns pe mainile lui George Buhnici care l-a prezentat in premiera in studioul Stirilor ProTV. Desi lansarea oficiala este pe 29 mai, primul Galaxy a ajuns deja la Bucuresti si a fost pus deja la teste.

Specificatiile celui mai avansat smartphone al momentului ii vor lasa cu gura cascata pe fanii telefoanelor de top. Este echipat cu procesorul Samsung Exynos de 1,4 Ghz quad-core.

Bateria este de acum mult mai rezistenta si a ajuns la 2100 mAh. Ecranul este HD si ruleaza superb orice clip video.

Desi nu este facut cu metal si sticla, Noul Galaxy SIII vine cu o inovatie a carcasei numita Hyper Glaze. Este lucios, rezistent la zgarieturi si va rezista mai bine la socuri fiind foarte usor cu numai 133 de grame. Grosimea a scazut la 8,6 mm fiind de acum mai ”slim” chiar decat Samsung Galaxy SII. De acum Galaxy va accepta numai microSIM, așa că veți face probabil un drum pe la operatorul mobil pentru upgrade.

Stocarea interna este de 16, 32 si 64Gb si poate fi extinsa cu pana la 64Gb cu ajutorul unui microSD. Vodafone a anuntat deja ca va oferi pana la sfarsitul lunii versiunea de 16Gb. Preturile nu au fost anuntate dar promit sa fie ”competitive” dupa cum spun reprezentantii operatorului mobil. Printr-un parteneriat cu dropbox, Galaxy beneficiaza de inca 48Gb in cloud pentru orice fel de fisier. Spre exemplu pozele pot fi automat sincronizate din telefon ca sa poata fi vazute oriunde, oricand pe un alt calculator sau tableta.

Galaxy are la bord extrem de multe inovatii software.

Suporta comenzi vocale pentru deblocarea ecranului, deschiderea aplicatiilor sau a camerei foto prin S-Voice. Pozele cu persoane pot fi ”tagate” pe loc pentru ca Galaxy recunoaste chipurile care apar in poza. Si player-ul muzical suporta comenzi vocale precum – ”play”, ”pause”, ”next”, ”back”

Ecranul sta aprins cat timp este privit cu ajutorul camerei care scaneaza privirea utilizatorului. Functia se numeste Smart Stay.

Gesturile sunt deasemenea un atu important. Doua batai in capul telefonului duc lista de contacte spre exemple la prima intrare. Daca scuturam telefonul, se actualizeaza automat ”widget-ul” activ. Telefonul stie ca trebuie sa apeleze persoana cu care corespondezi prin sms daca duci telefonul la ureche. Soneria se opreste cand ecranul este intors sau apelurile pierdute si mesajele sunt afisate automat cand ridici telefonul de pe masa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO