iLikeIT. Topul celor mai interesante accesorii de telefoane lansate la IFA Berlin 2019

Ultima actualizare: 12-10-2019 10:44

250 de miliarde de dolari va ajunge să valoreze, în următorii ani, piața globală de accesorii de telefon. 

 

250 de miliarde de dolari, adică pragul atins de Amazon după 18 ani de existență, ca să vă dați seama despre ce vorbim...

Avem căști, huse, boxe bluetooth, baterii și tot felul de derivate.

E obsesie planetară, așa că, dincolo de utilitate, produsele astea trebuie să arate tot mai bine și să fie ”fashionable”. Ce se poartă … și la ce bani, aflăm de la cel mai mare târg de tehnologie din Europa, IFA Berlin.

În materie de accesorii, e anul culorilor! Nu mai vrea nimeni un cablu alb, tranformat după două luni într-un șnur cu icter și cu sârmele din cupru la vedere. Avem așa ceva, învelit în textil. Se vede trendul și la huse - plastic sau poate ceva ”fashionable”?

Nuanțe de care nici măcar nu ai auzit, gen PMS 1485, a.k.a. galben mai rătăcit. Există… dar trendul e spre piele vegană sau husă reciclabilă.

George Buhnici: ”Cele sustenabile, iar brandul românesc Tellur a adus aici huse pentru noile iPhone, făcute din 90% cereale și fibre, combinate cu un plastic care poate fi reciclat ușor. La finalul duratei ei de viață nu va ajunge la gunoi, ci poate fi refolosită. Și cine știe, poate într-o viață viitoare va îmbrăca un Galaxy Note 14. Dincolo de huse, iată, doamnelor și domnilor Fortnite. Obsesia copiilor din ziua de astăzi primește un sprijin de la Sony prin cel mai noul telefon al lor, Xperia XZY 4 sau 5, nici ei nu mai știu, pe care l-au conectat la un controller de playstation 4, cu un suport special. Aplaud, aplaud. Printre altele vreau să va amintesc, așa întâmplător: telefonul e de vreo 4 ori mai scump decât consola.”

Dacă tot ne jucăm așa, n-ar fi bune și niște baterii, încărcătoare? Iată una cu ventuze care se lipește pe telefon, un încărcător wireless într-o lampă de birou, dar și total aleator, un suport de mașină care aduce și Amazon Alexa.

George Buhnici: ”Ne plac gadgeturile, dar la volan vrem telefonul prins într-un suport special, iar la acest capitol trendurile arată cam așa suportul care îți permite să vii cu telefonul, îl apropii, se deschide îl pun pe un suport și începe să se încarce wireless. Vii, apeși pe în buton și-l scoți cu ușurință, însă cel mai nou e cel care are Amazon Alexa integrat. Tot suport, tot cu încărcare, poți să îi spui lucruri fără să-l atingi. Alexa, spune-mi vremea. În Berlin sunt 13 grade, cu cer înnorat.”

George Buhnici: ”Este una dintre cele mai mari baterii externe, dar este una dintre cele foarte puține care este capabilă să încarce orice laptop. Are în interior o baterie de 20.000 mah. Pachetele de baterii poate fi schimbate. Bateria vine cu o cutie de accesorii pentru laptopul de față, cu un astfel de adaptor. Apoi ne mufam și laptopul a început să se încarce. Cu astfel de baterie externă poți să prelungeșți viață laptopului cu cel puțîn o încărcare și jumătate. Soluția e gândită pentru cei care călătoresc foarte mult. Bateria poate fi scoasă, și poate fi schimbată cu altă, poți să iei astfel de pachete în orice călătorie, oriunde în lume. Pe aici am ieșiri pentru USB C, e o soluție bună cu aplicație de telefon, care știe ce curent să îi dea fiecărui dispozitiv.”

Păi, încape boboc în cel mai tare rucsac, numai bun pentru cei cu OCD. Doar pentru boxeri mai era nevoie de un loc, atât.

George Buhnici: ”Ne uităm mai cu atenție la rucsaci, care trebuie să țină și ei pasul vremurile. Ne atrag cei care vin cu inovație de genul. Din spate și din lateral, nu fermoar la îndemână. O dată ce l-ai întors vezi că are o prindere și un buzunar secret. Dacă stai cumva la cafenea, are o prindere pentru piciorul mesei. În interior este partea cea mai făină, pentru că este foarte bine organizat și poți să-ți pui toate lucrurile personale. Din nou, accesibil doar din spate. Lucruri cum ar fi acte, un stilou aici, un portofel pentru mărunțișuri, aici poți să-ți legi cabluri și sisteme de fixat. Suport pentru laptop și tabletă.”

80 de dolari preț de pornire, dar dacă ne face mai ordonați, e un chilipir.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO