iLikeIT. Jocul săptămânii este Oceanhorn 2, care este inspirat din universul Zelda

Ultima actualizare: 06-11-2021 14:21

Jocul săptămânii este Oceanhorn 2. Se inspiră din universul Zelda, dar în același timp reușește să își creeze o identitate proprie.

Oceanhorn 2 este un joc foarte reușit de aventură cu gameplay bun, grafică drăguță, care nu își va pierde farmecul nici peste 5 ani. Acestea fiind spuse, hai că ne putem juca.

În Oceanhorn 2 intri în rolul unui cavaler care trebuie să apere tronul regelui de un mascat care vrea puterea absolută peste regat. Precum Merlin din legenda Camelot, universul din Oceanhorn 2 face parte din genul fantasy, deci vei întâlni personaje și creaturi de toate felurile și mărimile.

Ce-i oferă credibilitate este grafica, extrem de potrivită pentru un astfel de titlu. În primul rând, cromatica și alte elemente estetice de genul acesta par să nu îmbătrânească.

Oceanhorn a împlinit recent 2 ani și cu toate că nu va câștiga prea curând premiul pentru cel mai fotorealist joc din lume, tot arată de parcă ar fi ieșit astăzi. Culorile vii, design-ul 3D prietenos și tot felul de elemente vizuale pe care le întâlnești în aventura ta prin lumea de fantezie formează un pachet complet care îți încântă ochii indiferent că îl joci pe Switch, iPhone sau pe televizor prin Apple TV.

Dar, bineînțeles că un joc nu se face doar cu lucruri drăguțe ca Powerpuff Girls. Acum vorbim de gameplay. Unde este folosită o formulă tipică pentru acest tip de joc, cum am mai văzut și în Kena de exemplu. Dar acolo se oprește asemănarea dintre ele, fiindcă Oceanhorn se inspiră foarte mult din seria renumită Zelda.

Interacțiunea cu mediul înconjurător, inamicii sau alte personaje imită cu succes mecanicile de joc din Zelda. Dar asta nu este ceva negativ. Fiindcă la urma urmei, se zice că plagiatul este cea mai sinceră formă de flatare. În joc, vei străbate secțiuni întregi unde te vei lupta cu inamicii. Pentru asta vei folosi sabia, pistolul, vrăji sau prin alte metode pe care le vei dobândi pe parcurs. Iar partea bună e că le poți schimba și îmbunătăți sau upgrada.

Astfel, bătăile devin din ce în ce mai variate și spectaculoase. Celelalte episoade de joc vin ca să te calmeze după atâta acțiune și te pun să explorezi lumea și să rezolvi diverse puzzle-uri ca să poți trece mai departe în joc. Acest tip de design de joc sau ritmul alert si apoi calm prin care treci de la zonă la zonă te țin captiv ca să nu rămâi blocat într-o anumită sectiune de joc și să te plictisești. Așa se scrie un joc bun... ca experiența să fie pur și simplu o plăcere.

Oceanhorn 2 este pe Nintendo Switch în jur de 100 de RON sau îl poți lua la o treime din preț prin Apple Arcade, dacă ai un dispozitiv precum iPhone, iPad sau laptop.

Urmărește pagina de TikTok a Știrilor Pro TV!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO