iLikeIT. Huawei a lansat noul telefon pliabil - Mate Xs. Ce preț va avea


Ultimul update: Marti 25 Februarie 2020 09:52
Data publicarii: Marti 25 Februarie 2020 08:56
Categorie: iLikeIT

Emisiunea iLikeIT revine la PRO TV sâmbătă, 29 februarie, de la ora 10:00.

La Știrile dimineții de marți, Iulia Ionescu a prezentat noul Huawei Mate Xs, a doua variantă de telefon pliabil de Huawei. A fost lansat oficial luni în cadrul unui eveniment transmis live pe Youtube.

Mate Xs este o versiune îmbunătăţită a modelului Mate X, lansat anul trecut în China, este mai rapid, iar ecranul este de o calitate mai ridicată. Mate X este un competitor direct al telefoanelor pliabile comercializate de grupul sud-coreean Samsung Electronics.

Lansarea a avut loc printr-un mesaj video şi nu printr-o conferinţă de presă, deoarece Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC) din Spania, unde era iniţial planificat să fie lansat noul model, a fost anulat ca urmare a îngrijorărilor provocate de epidemia de coronavirus.

Mate Xs nu beneficiază de o versiune licenţiată a sistemului de operare Android de la Google, firma chineză fiind în mijlocul unei dispute între SUA şi China cu privire la securitate şi tehnologie, în special 5G. Utilizatorii încă pot descărca aplicaţii, dar de la Huawei, nu de la Google Play.

Ce preț va avea Huawei Mate Xs

 

Mate Xs ar urma să fie vândut din martie, la un preţ de 2.499 euro (2.700 dolari), dar nu se cunoaşte încă pe ce pieţe va putea fi comercializat.

Luna aceasta, grupul sud-coreean Samsung Electronics a prezentat cel de-al doilea telefon pliabil al său, Z Flip, precum şi o nouă generaţie a smartphone-urilor Galaxy, botezate S20, S20 Plus şi S20 Ultra, toate compatibile cu reţelele 5G.

Galaxy Z Flip este construit din sticlă ultrasubţire utilizată pentru ecrane şi poate fi pliat şi desfăşurat de peste 200.000 de ori, fiind rezistent la zgârieturi, susţine Samsung. Acest model va fi disponibil începând de luna aceasta, la un preţ de pornire de 1.380 de dolari.

"Telefoanele pliabile sunt scumpe şi greu de produs. Va fi nevoie de timp pentru a deveni un produs de piaţă", estimează Neil Mawston, analist la Strategy Analytics, care prognozează că vânzările vor decola abia în 2022 sau 2023.

"Pentru moment, telefoanele pliabile sunt un produs superpremium care pot avea un efect de halou pentru marca Samsung", adaugă Mawston.

Tags: huawei,