iLikeIT. Care sunt principalele diferențe dintre aparatele foto DSLR și cele mirrorless

Ultima actualizare: 19-10-2020 13:46

Fotograful Dragoș Constantin a fost invitat în studioul iLikeIT, unde a explicat care sunt principalele diferențe dintre aparatele foto DSLR și cele de tip mirrorless.

Pentru ca și cei care nu se pricep la tehnologie să înțealeagă diferențele tehnice, Dragoș a făcut o comparație între mirrorless și un telefon mobil, atunci când vine vorba de captarea imaginii.

”De-a lungul timpului, majoritatea camerelor au fost DSLR, că, la început, nefiind tehnologie, toate aveau o oglindă. Ce înseamnă oglinda asta? Păi, ca să poți să vezi imaginea prin obiectiv ceea ce fotografiezi - în momentul în care schimbi obiectivul vezi altceva - să poți să vezi ceea ce fotografiezi. Aparatul mirrorless nu mai are această oglindă. Ce facem când nu mai avem oglinda? Păi în primul rând că imaginea ajunge exact ca pe telefonul mobil. Telefonul mobil este mirrorless.” - spune fotograful Dragoș Constantin.

Fotografii amatori pot începe cu un aparat mirrorless

 

”Pentru amatori este bine să înceapă - dacă nu au niciun aparat - este bine să înceapă cu mirrorless, pentru că la mirrorless vezi exact expunerea, deci vezi efectiv ce vei fotografia înainte să faci poza și este și mult mai mic. DSLR-urile sunt mult mai mari, pentru că oglinda aia ia loc în cadrul aparatului, și sunt și mai grele DSLR-urile. Dacă, nu știu, vrei să pleci în vacanță, un mirrorless este mult mai ok.” - mai spune artistul fotograf.

Sunt mai scumpe aparatele mirrorless decât cele de tip DSLR? Depinde de model, spune Dragoș, care subliniază faptul că prețurile mari apar în momentul în care este achiziționat un produs din gama ”high end”.

”Nu neapărat. Mirrorless-urile de top sunt mai scumpe. De ce? Pentru că pentru a face un mirrorless bun trebuie să fie foarte rapid. DSLR-ul, în momentul în care te uiți în el te uiți ca într-un binoclu. Asta înseamnă că te uiți cu viteza luminii. În momentul în care te-ai uitat, subiectul se mișcă efectiv cu aceeași viteză cu care se mișcă lumina, să zicem.” - mai spune fotograful.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO