Ce s-a intamplat pana acum in ziua in care Anonymous a propus "inchiderea Internetului"

Ultima actualizare: 23-04-2013 06:59
Anonymous

Vineri, Anonymous a facut un apel la o "greva a Internetului", in semn de protest fata de CISPA, legea care ar urma sa le permita site-urilor web sa transmita Guvernului SUA informatiile personale ale userilor. 

UPDATE 14:00 Ziua de 22 aprilie a inceput fara prea mari proteste in Europa, dar se asteapta in continuarea reactia Anonymous in Statele Unite, unde ziua abia incepe.

Pe contul de Twitter, hackerii au publicat o scrisoare catre presedintele Obama, cerandu-i acestuia sa isi foloseasca dreptul de VETO si sa voteze impotriva promulgarii legii CISPA. 

De asemenea, grupul de hackeri a postat si o lista a organizatiilor ce sustin aceasta actiune.

 

Grupul de hackeri a cerut un protest la nivel mondial pe data de 22 aprilie. 

"Intram in bezna luni, 22 aprilie, la 6 dimineata (9, ora Romaniei), pentru 24 de ore pentru a protesta impotriva proiectului terorist pe care Camera Reprezentatilor nu a reusit sa-l opreasca. Vom lua astfel noi insine masuri. Domnul DronObama a promis ca-si va folosi puterea de VETO pentru a opri aceasta lege in Senat. Un singur lucru e cert - nimeni nu poate controla internetul" se arata intr-un comunicat al hackerilor.

Planul nu presupune insa inchiderea sau atacarea internetului ci doar o rugaminte catre toate site-urile de a protesta timp de 24 de ore.

Pe 18 ianuarie, 2012, peste 7.000 de site-uri, inclusiv Wikipedia, Reddit si Google au protestat impotriva SOPA si PIPA, doua proiecte ce erau acuzate de asemenea de incercarea de a elimina confidentialitatea de pe internet. Cateva zile mai tarziu, ambele au fost abandonate.

Citeste si: "Cum sa imi faca asta?" Declaratia halucinanta a unui membru Anonymous. De ce il vanau

"Viata mea dupa Anonymous." Experienta unui fost hacker obligat de lege sa nu mai puna mana pe calculator

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO