Aplicaţia care înlocuieşte consultanţii juridici. Cum funcţionează


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 10:54
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019 08:17
Categorie: iLikeIT

Micii întreprinzători, care nu îşi pot permite să angajeze un consultant juridic, financiar sau un om specializat în resurse umane, vor putea apela la o aplicaţie.

 

Aceasta i-ar putea avertiza pe antreprenori în legătură cu controalele făcute de instituţiile statului. În plus le va oferi şi sfaturi despre cum pot ieşi cu bine dintr-o asemenea situaţie.

Totul se bazează pe informaţiile oferite de ceilalţi utilizatori.

Cum micii întreprinzători sunt prinşi adesea pe picior greşit, atunci când instituţiile statului vin în control, o aplicaţie vrea să aducă soluţia salvatoare.

Ciprian Faraon, dezvoltatorul aplicaţiei: "Utilizatorul, în momnetul în care s-a înregistrat pe această platformă, primeşte alertă din partea altor utilizatori care au fost verificaţi, în care se identifica instituţia care face acest control, tematica lui, ce ar trebui să aibă pus la punct acel adminstrator".

Aplicaţia dezvoltată la Sibiu este deocamdată în teste. Micii întreprinzători considera o astfel de unealtă digitală extrem de utilă.

Anda Suciu, antreprenor: "Utilitatea maximă pe care o văd pentru acest proiect ar fi oferirea de consultana în timp real, pentru tot ceea ce înseamnă update-uri de legislaţie, noutăţi".

Totodată, antreprenorii vor putea evalua inspectorul care le-a călcat pragul.

Adrian Oprea, antreprenor: "Eu cred că poate să sesizeze abuzurile care pot avea loc, de către reprezentanţii institutilor staului, ştim cu toţii povesti mai mult sau mai puţin absurde în care aceşti reprezentanţi şi-au făcut sau nu datoria, au fost abuzivi".

În magazinele de aplicaţii mai putem găsi şi alte ajutoare digitale. Există, de pildă, o platformă online pe care poţi căuta orice companie din România pentru a afla dacă îşi plăteşte, sau nu, achiziţiile la timp. Aceste informaţii sunt oferite de partenerii de afaceri ai respectivelor firme.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Firmă din Vaslui cu 766 de milioane de angajaţi, prima la Start-up Nation. Ce e pe locul 2
STS a lansat aplicaţia Apel 112, care ajută la localizarea celor care au nevoie de ajutor