Tot mai multe romance renunta la vechea slujba, dupa ce devin mame, si pornesc afaceri profitabile online. Ce domenii prefera

Dată publicare: 01-09-2015 18:29
Dată actualizare: 04-09-2015 07:00


Cine a zis ca o mama cu norma intreaga nu are timp sa se ocupe si de o afacere? Mii de femei din intreaga tara demonstreaza ca pot face bani, de acasa, in timp ce au grija si de cei mici.

Unele se dedica artizanatului, altele fac prajituri delicioase, pe care le vand online. Iar copiii sunt fericiti ca le au langa ei si chiar le ajuta.

Dana a renuntat la postul de trainer de vanzari ca sa nu rateze niciun moment din viata fetitei ei, Iulia, ajunsa acum la 3 ani. Timpul petrecut cu cea mica a facut-o sa-si dea seama ca are darul de a capta imediat atentia copiilor si de a-i distra. Asa ca si-a deschis o firma de organizare de evenimente pentru cei mici.

Dana Predu, mama antreprenoare: "Trebuie sa intru in lumea ei si am inceput prin rime si usor-usor am ajuns sa creez poezii pentru copii."

Dana se ocupa de tot ce inseamna decor, costume, dar si de partea artistica.

Acest mic, dar priceput cofetar se numeste Mihnea. Desi are doar doi ani e un ajutor de nadejde pentru mama lui, Valentina, care a decis sa-si paraseasca vechiul loc de munca si sa vanda dulciuri, dar si fructe si legume online.

Valentina Ionita, mama antreprenoare: "Nu se plictiseste pentru ca este ceva nou si face ce fac oamenii mari si-i place foarte mult."

Mii de mame din toata tara nu se mai intorc la vechea slujba dupa terminarea concediului de crestere a copilului pentru ca vor sa stea cat mai mult timp cu cei mici, potrivit Asociatiei Work at Home Moms Romania. Multe dintre ele prefera sa munceasca de acasa sau pornesc propria afacere.

Elena Gorun, fondatoarea Asociatiei Work at Home Moms Romania: "Se indreapta spre domenii precum arte si meserii, life coaching, consiliere phr, juridica, fiscala."

Crina, de pilda, face obiecte din ceramica, icoane, dar si papusi din materiale reciclate. Si ies minuni din mainile ei, mai ales ca are permanent un critic langa ea: pe fetita ei, Mara, in varsta de 3 ani.

Crina Cranta: "La papusi e prima care zice: asta imi place si asta nu. Odata am facut una machiata si a zis asta e preferata mea."

Ziua mamelor care lucreaza de acasa va fi sarbatorita duminica in parcul Herastrau din Capitala, unde Asociatia Work at Home Moms organizeaza ateliere de nutritie, demonstratii culinare si spectacole pentru copii.


VIDEO PROTVPLUS.RO