Stewardesele urasc atunci cand un pasager comanda Cola Diet. De ce trebuie sa monitorizeze toaletele

Ultima actualizare: 21-10-2012 22:14
Stewardesa

Inca da la introducerea curselor comerciale, stewardesele au avut parte de o reputatie fascinanta. Insa meseria de insotitoare de zbor nu este atat de distractiva cum pare la prima vedere.

Heather Poole, care a lucrat la mare altitudine vreme de 15 ani, a dezvaluit intr-un articol pentru mentalfloss.com ca stewardesele pot fi concediate daca se urca bolnave la bordul avionului si care este bautura pe care acestea urasc sa o serveasca pasagerilor.

"Este mult mai usor sa fii data afara atunci cand esti insotitoare de zbor, in special in timpul perioadei de proba care dureaza sase luni", a dezvaluit Heather.

De obicei, stewardesele sunt concediate pentru ca nu poarta uniforma in mod corespunzator sau pentru ca abuzeaza de privilegiul de avea zboruri gratuite.

Insa chiar daca reusesc sa-si pastreze slujba, viata lor nu este deloc usoara - trebuie sa sesizeze cazurile de trafic de persoane, de cadavre urcate la bordul avionului si sa monitorizeze toaletele, in caz ca exista pasageri care vor sa-si indeplineasca fantezia de a face sex acolo.

Stewardesele au dureri de cap atunci cand o persoana de la bordul avionului comanda Coca Cola Diet, pentru ca din cauza spumei, dureaza de trei ori mai mult sa fie servita decat orice alta bautura.

In plus, insotitoarele de zbor sunt la fel de furioase ca si restul pasagerilor atunci cand o cursa este intarziata sau si mai rau, anulata - compania pentru care lucreaza le ofera o diurna de doar 1.5 dolari pe ora cand sunt departe de casa, dar la sol.

Datorita concurentei uriase pentru posturile disponibile - aproximativ 100 de tinere/loc - companiile ajung chiar sa angajeze persoane care au diplome de Drept sau chiar Medicina.

Ca fapt divers, Heather Poole a mai dezvaluit ca o stewardesa are dreptul sa poarte fusta scurta in timpul zborurilor abia dupa cateva luni de la angajare. Drept urmare, pilotii pun ochii pe cele cu fusta lunga, deoarece "stiu ca fetele noi au tendinta sa fie mai usor flatate de avansurile lor".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO